Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Teríts kreatívan!

csomagolópapírból alátét, akár Karácsonyra is

2014. december 20. - HZsuzsi84

img_0810_2.jpg

Gondolom, nem vagyok azzal egyedül, hogy sajnálok kiadni egy csomó pénzt egy olyan ünnepi abroszra, amit egy évben egyszer-kétszer használ az ember. Így nekem nincs szülinapi, vagy karácsonyi abroszom, hanem egy egyszerű szép fehér abroszt szoktam feldobni és így az adott ünnep vagy alkalom hangulatára varázsolni.

Műanyag alátétek szinte minden háztartásban vannak (vagy ha nem, könnyen és olcsón beszerezhetőek), ezek nagyon praktikusak egy gyors reggelihez, vagy ha azt szeretnénk, hogy a gyerek ne egye le a kínai eredeti hernyóselyem abroszunkat. De gyorsan és egyszerűen átvarázsolhatóak, ha csomagolópapírral vonjuk be őket.

Most négyfélét mutatok meg nektek, egy karácsonyit (hogy legyen konkrét apropója is most ennek), egy romantikus rózsásat a gyertyafényes vacsorákhoz a szerelmünkkel, egy vidám színes csíkosat és egy nyáridéző gyümölcsöset, gyerekeknek, hétköznapokra.

Kellékek:

  •          műanyag alátétek
  •          csomagolópapír
  •          olló
  •          cellux
  •          egyszínű abrosz
  •          szalvéta
  •          szalagok

A műanyag alátétet a kiválasztott csomagolópapírra fektetjük, körbevágjuk, hogy egy kb 2 cm-es sáv maradjon minden oldalánál, és körben felhajtogatva és celluxszal rögzítve bevonjuk az egész alátétet. Ennyi! Ugye milyen egyszerű?

130_pana.jpg

A szalvétára köthetünk egy masnit, vagy csak a tányérra helyezzük, ebben is csak a fantázia szab határt. Legyetek kreatívak!

Amellett, hogy szerintem nagyon szépek, nem utolsó szempont, hogy praktikusak is, mert ha ezeket leeszi az ember, csak letépi, kidobja, és újra bevonja, az abrosz meg nagy eséllyel megússza vörösbor, vagy céklafolt nélkül.

img_0810.jpg

img_0817.jpg

img_0814.jpg

img_0816.jpg

 

img_0811_2.jpg

img_0785_2.jpg

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr346797683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása