Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Mini palacsinta a farsangi időszak utolsó napjára

Ami nálunk húshagyó kedd, Angliában Pancake Day

2015. február 17. - HZsuzsi84

img_1515.JPG

Ezt a receptet már amúgy is régen ígértem... Az angolok a farsangi időszak utolsó napján előszeretettel esznek palacsintát, még utoljára a Húsvétig tartó böjti időszak előtt. 

Ez az amerikai típusú mini palacsinta recept pofon egyszerű, pár perc alatt összedobható és szerintem sokkal praktikusabb megoldás, mint rendes palacsintát sütni. Mióta ezt először kipróbáltam, azóta szinte csak ilyet sütök. Ezt még egy nagyobb gyerektársaságnak is bevállalnám (rendes palacsintát 4 embernél többre sütni felér az öngyilkossággal :) szerintem). 

Hozzávalók: kb. 16 db-hoz

  • 100 g finomliszt
  • 25 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tojás
  • 125 ml tej
  • 1 ek olvasztott vaj

A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport elkeverjük alaposan, a közepére ütjük a tojást és habverővel elkezdjük keverni, lassan hozzácsurgatjuk a tejet és csomómentesre keverjük az olvasztott vajjal. Kész. Picit akár állhat a tészta, de ha nincs rá idő, az se baj. 

Egy kis merőkanállal, vagy egy nagyobb evőkanállal egy nagyon enyhén kiolajozott palacsintasütőbe kis köröket adagolunk (egyszerre 4-et) és ha elkezdett hólyagosodni a felületük (a sütőportól), akkor megfordítjuk őket. 4 adagban, adagonként 1-2 perc alatt készre sütjük. 

img_1500.JPG

img_1505.JPG

Csokis mascarpone krémmel (csoki felolvasztva és a mascarponéval kikeverve) és tejszínhabbal, de kb. bármivel tálalhatjuk. A Nutella-tejszínhab párosítás sem rossz (nem rég volt a Nutella világnapja is), vagy nyáron a friss gyümölcs tejszínhab/vaníliafagyi. De lekvárral, túrókrémmel, bármi kenhetővel nyugodtan próbáljátok ki! 

img_1511.JPG

img_1508.JPG

Ezek után nem válaszolhatja senki azt a gyerekeknek, ha megkérdezik, hogy "van itthon valami finomság?" hogy nincs :) 

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr647183325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása