Ezt a receptet már amúgy is régen ígértem... Az angolok a farsangi időszak utolsó napján előszeretettel esznek palacsintát, még utoljára a Húsvétig tartó böjti időszak előtt.
Ez az amerikai típusú mini palacsinta recept pofon egyszerű, pár perc alatt összedobható és szerintem sokkal praktikusabb megoldás, mint rendes palacsintát sütni. Mióta ezt először kipróbáltam, azóta szinte csak ilyet sütök. Ezt még egy nagyobb gyerektársaságnak is bevállalnám (rendes palacsintát 4 embernél többre sütni felér az öngyilkossággal :) szerintem).
Hozzávalók: kb. 16 db-hoz
- 100 g finomliszt
- 25 g cukor
- 1 csipet só
- 1 tk. sütőpor
- 1 tojás
- 125 ml tej
- 1 ek olvasztott vaj
A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport elkeverjük alaposan, a közepére ütjük a tojást és habverővel elkezdjük keverni, lassan hozzácsurgatjuk a tejet és csomómentesre keverjük az olvasztott vajjal. Kész. Picit akár állhat a tészta, de ha nincs rá idő, az se baj.
Egy kis merőkanállal, vagy egy nagyobb evőkanállal egy nagyon enyhén kiolajozott palacsintasütőbe kis köröket adagolunk (egyszerre 4-et) és ha elkezdett hólyagosodni a felületük (a sütőportól), akkor megfordítjuk őket. 4 adagban, adagonként 1-2 perc alatt készre sütjük.
Csokis mascarpone krémmel (csoki felolvasztva és a mascarponéval kikeverve) és tejszínhabbal, de kb. bármivel tálalhatjuk. A Nutella-tejszínhab párosítás sem rossz (nem rég volt a Nutella világnapja is), vagy nyáron a friss gyümölcs tejszínhab/vaníliafagyi. De lekvárral, túrókrémmel, bármi kenhetővel nyugodtan próbáljátok ki!
Ezek után nem válaszolhatja senki azt a gyerekeknek, ha megkérdezik, hogy "van itthon valami finomság?" hogy nincs :)
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!