Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

A 2015. év fagylaltja

fagyifesztiválon jártunk

2015. március 07. - HZsuzsi84

img_2996.JPG

Idén először, Magyarországon is tartanak fagyifesztivált, nem csak a szakmai körök, hanem a nagyközönség előtt is. Éppen ideje volt, amikor már mindennek van napja, vagy fesztiválja, nem is értem hogy tudtunk eddig fagyifesztivál nélkül élni?!?!? Ez a kora tavaszi dátum kicsit furcsa lehet, de mivel ez eredetileg egy szakmai rendezvény, ami most megnyílt a nagyközönség előtt is, így késő lenne már a szezon közepén tartani. Én különben is, a legnagyobb téli hidegben is tudnék fagyit enni és nem is értettem soha, hogy az miért időjárás függő :)

Szóval mint kitalálhattátok, elég nagy fagyirajongó vagyok, szóval mindenképpen ott lett volna a helyem, de a Máriaremetén lévő Frer Cukrászda jóvoltából kaptunk két szakmai belépőt (Facebook nyereményjátékon nyertem :)). Gyerek korom óta járok ebbe a cukrászdába, tényleg szuper fagyit csinálnak, amit nem csak mint elfogult törzsvevőjük mondok, hanem a szakmai zsűri is így gondol, idén a tejes kategóriában 1. díjat nyertek a Kajszibarackos mákos rétes fagyival, ami már nem az első dicsőség, tavaly a mézes-diós hecsedli lett az év fagylaltja. 

img_3001.JPG

Én a sima mákfagyit is nagyon szeretem, a mákos sütemények általában nem a könnyedségükről híresek, de fagyi formában kifejezetten könnyed édesség lesz belőle, a savanykás barackkal, a roppanós, hajszál vékony réteslapokkal igazán tökéletes egyensúlyt sikerült kialakítani. 

img_2999.JPG

A rózsás eperfagyi meg a gyümölcsös kategóriában 3. helyezést nyert. Húúú, az valami isteni finom volt. Egyáltalán nincs tolakodó, parfümös rózsaíze, először egy sima eperfagyinak tűnik, de aztán ahogy lenyeli az ember, megjelenik a rózsás utóíz, ami egészen különlegessé teszi az egészet. Próbálja ki mindenki, aki arra jár! 

img_3003.JPG

Pózolás a győztes mesterrel, Erdélyi Balázzsal. 

img_3008_2.jpg

Én ma megkóstoltam mind a 18 féle fagyijukat, tényleg egyik jobb volt, mint a másik, de azt hiszem pár napig nem fogok fagyira gondolni. Na jó, gondolni igen :) 

A rendezvényen egyébként árusítás egyáltalán nem folyik, a belépő ellenében (1500 Ft/fő) mindenki akármennyi fagyit kóstolhat. Parkoló helyet találni nem egyszerű, és kígyózó sorokra minden standnál számítsatok, de akit ez nem riaszt vissza, az holnap még kilátogathat Magyarország első Fagyi Kiállítására és Fesztiváljára. 

 Ha tetszett a poszt, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr737249343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása