Ropogós vajas kekszmorzsa, édes sajtkrém és savanykás-édes illatos gyümölcsréteg, ilyen lehetne akár egy tökéletes cheesecake, ami most sütés nélkül készül, pohárban tálalva. Nagyon egyszerű, isteni finom, bódító édesség! Arról nem is beszélve, hogy csodaszép!
Ezt ma elkészítettem élőben a FEM3Café műsorában, az adás visszanézhető itt.
Hozzávalók:
- 350 g rebarbara
- 70 g nádcukor
- egy facsarintásnyi citrom
- 1 vanília rúd
- 200 g eper
- 1/2 tk. rózsavíz
- 250 g mascarpone
- 125 g natúr krémsajt
- 100 g tejföl
- pici tejszín
- citromlé
- 5 ek porcukor
- 100 g zabkeksz
- 25 g vaj megolvasztva
A rebarbarát megmossuk és felkarikázzuk, majd a nádcukorral, egy pici citromlével és fél vaníliarúd kikapart magjaival együtt egy lábosba tesszük és kb 10 perc alatt lekvár sűrűségűre főzzük. KÖzben felkockázzuk az epret. Ha a rebarbara teljesen összeesett (nem baj azért, ha darabos), akkor levesszük a tűzről és hozzákeverjük a friss epret (ezzel már nem főzzük) és a rózsavizet (azzal óvatosan, különben pacsuli lesz belőle!). Félretesszük hűlni, addig elkészítjük a krémet.
A kétféle sajtkrémet és a tejfölt habverővel simára keverjük a porcukorral és fél vanília kikapart magjaival, belefacsarunk egy kis citromlevet. Egy pici tejszínnel lehet krémesíteni, az állagán javítani, ha túl sűrűnek éreznénk.
A zabkekszet aprítógépben, vagy mozsárban morzsásra zúzzuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.
A vajas kekszmorzsát, a gyümölcsös ragut és a krémet poharakba, kis üvegbe, vagy akár egy nagy tálba rétegezzük és egy picit a hűtőbe tesszük pihentetni.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!