Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Málnás semifreddo roppanós étcsokoládéval

egy hűsítő olasz desszert, a forró nyári napokra

2016. július 11. - HZsuzsi84

img_8520_photoshop.jpg

A házi fagyikészítésnek számos módja van, a semifreddot azért szeretem nagyon, mert nem kell hozzá se fagylaltkészítő gép, se semmilyen extra eszköz, vagy hozzávaló. A krém amit elkészítünk hűtés előtt is nagyon finom, formába fagyasztva meg igazán látványos lesz. Szeletelés előtt pár perccel érdemes kivenni a mélyhűtőből, akkor kicsit meglágyul és így kifejezetten krémes, nem jeges az állaga. 

Az alaprecept igazából bárhogy variálható én most málnaszemeket és hajszál vékony étcsoki lapocskákat rétegeztem le a krémmel, de akár pirított magvakat (pl. a pisztácia gyönyörű lett volna benne), vagy kandírozott gyümölcsöket is lehet bele tenni. Variáljátok ízlés szerint! 

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 5 tojássárgája
  • 100 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 vaníliarúd
  • 400 ml habtejszín
  • 1 ek rum 
  • málna
  • 50 g étcsoki

A csokit gőz fölött megolvasztjuk és egy spatula segítségével egészen vékony rétegben elkenjük egy sütőpapíron. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, míg a semifreddo alapját elkészítjük. 

A tojások sárgáját a cukor kétharmadával és a vanília kikapart magjaival egy habüstbe tesszük, majd gőz fölé helyezve elkezdjük robotgéppel keverni, addig míg egészen kivilágosodik és a volumene is megnő, belekeverjük a rumot majd félretesszük hűlni. Közben elkezdjük keverni a tojásfehérjéket is, hozzáadjuk a maradék cukrot és úgy verjük egészen kemény habbá. A tejszínt is habbá verjük. A gőzölt tojáshabot, a tojásfehérjehabot és a tejszínt óvatosan összekeverjük, majd egy folpackkal kibélelt szögletes püspökkenyér formába öntjük, a málnaszemekkel és a megdermedt vékony csoki lapocskákkal rétegezve. Minimum 4 órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy kicsivel kivesszük a fagyasztóból, majd málnaszemekkel és csokilapokkal díszítve tálaljuk. 

img_8525_large.JPG

img_20160709_180659.jpg

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr908879562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jossarian 2016.07.11. 18:03:19

Nincs penzed rendes fagyira, hogy ilyesmivel toltod az idodet? Vagy az olvasoid soherek? Mindketto, ertem.

Borzasztó Károly 2016.07.11. 18:19:34

@Jossarian: szerinted csak akkor készíthet házi jégkrémet az ember, ha nincs pénze?

mpl 2016.07.11. 18:40:42

Én például azért készítek itthon csoki mousse-t, mert jó alapanyagokat használok és a saját ízlésem szerint készítem el,és így tudom mi van benne. És szeretek olyanoknak főzni, akik értékelik, plusz megtisztelem őket azzal, hogy minőséget teszek eléjük. Nem azért, mert nincs pénzem, hanem csak.

Irbisz 2016.07.11. 19:08:59

Biztos nagyon finom, de mivel köztudott (vagy talan megsem?), hogy a fagylaltok, jegkremek kb. csak addig hüsitenek amig eszi őket az ember; amikor elindul ezeknek a kaloriabombaknak az emesztese, joval nagyobb melege lesz az embernek, es eleg hosszu ideig, mintha meg sem ette volna.
Szoval aki nehezen birja a höseget, az NE ezekkel probalja magat hüteni :)

HZsuzsi84 2016.07.11. 20:58:19

@Irbisz: Ez igaz valóban, de én mondjuk nem fosztanám meg magam a fagyi/limonádé/sör élvezetétől nyáron, mázli, hogy bírom a hőséget :)

@mpl és @Borzasztó Károly szerintem @Jossarian kedves kommentje alapvetően szót sem érdemelt volna, de igazatok van, én is szeretek sokmindent házilag megcsinálni, sőt, sosem adnék a vendégeimnek bolti fagyit/jégkrémet/stb... és ez nem a pénzről szól...
süti beállítások módosítása