Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Kókuszos gofri-császármorzsa

aki lusta elővenni a gofrisütőt

2017. január 04. - HZsuzsi84

img_9161_large.JPG

Tudom, tudom, már nagyon el voltam tűnve. Aki követi az Instagram és Facebook oldalamat, az láthatta, hogy gyakorlatilag ki sem mozdultam a konyhából az elmúlt hetekben, csak éppen írni nem volt időm... 

Az újév első receptje egy kókuszos gofri recept, de ha valaki lusta elővenni a gofrisütőjét, vagy épp nincs, akkor is simán neki lehet állni, mert a gofritésztát most úgy sütöttem meg serpenyőben, mint egy császármorzsát. Kevesebb meló van vele, de ugyanolyan finom. Illetve rácsos grillserpenyőben is lehet mini gofrikat sütni. 

Egy gyors csokiszósz, néhány szelet friss kókusz, egy licsi, és teljes a bűnös reggeli, vagy desszert. Azt kitalálhattátok, hogy nem az volt az újévi fogadalmam, hogy nem eszem édességet ideén :) 

Hozzávalók: 3 főre

  • 2 tojás tojás
  • 80 g porcukor
  • 1 ek vanília kivonat
  • 100 g vaj megolvasztva 
  • 100 g liszt
  • 25 g kókuszreszelék
  • sütőpor
  • 50 ml tej vagy kókusztej (a kevésbé zsírós, ital jellegű, akár kókuszos mandulatej)
  • 1 lime reszelt héja 
  • a tálaláshoz: étcsoki, kókusztej, kókuszdió, licsi

A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd fehéredésig keverjük a tojássárgákat a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliát és szép lassan az olvasztott vajat is belecsurgatjuk, a tejjel lazítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel és a tojásos vajas keverékhez adjuk, belereszeljük a lime héját,  majd összeforgatjuk a tojásfehérjehabbal. Az így elkészült tésztát akár gofrisütőben hagyományos módon is kisüthetjük. Az alternatív megoldás pedig, hogy egy kiolajozott teflon serpenyőbe öntjük az egész masszát, hagyjuk, hogy az alja megsüljön, majd óvatosan lapáttal alányúlva megfordítjuk néhány darabban és a másik felét is megsütjük, majd a lapáttal kisebb darabokra tépkedjük, mint egy császármorzsát. 

Gőz fölött megolvasztunk 4 dkg csokit, majd egy löttyintésnyi kókusztejitallal hígítjuk és ezzel locsoljuk meg a teteét. Friss kókusz (vagy kókusz chips) és licsi darabokat szórtam a tetejére. 

img_9163_large.JPG

img_9167_large.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr4812096287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilvi1960 2017.01.05. 10:59:32

kókuszt tudnék enni kókusszal, ez a recept Nekem való, meg a gyerekeknek is :) szóval tuti elkészítem. Amióta rátaláltam a lidlkonyha oldalára, állandóan csak sütök, főzök. Ha egy gépezet beindul...:) Nézzetek szét ti is, nagyon jó receptek vannak ott is
süti beállítások módosítása