Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Tonhalkrém

2017. január 25. - HZsuzsi84

img_9243_large.JPG

Turbo recept következik, amivel a konzerv tonhalból friss, üde citromos, zöldfűszeres krémet varázsolhatunk.

Hozzávalók:

  • 4x80 g tonhalfilé (olajban eltett, de lecsöpögtetett!)
  • 300 g tejföl
  • 2 cs. kapor finomra vágva
  • 3 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 tk mustár
  • 2 ek. majonéz
  • 1 cs. petrezselyem apróra vágva
  • 1 citrom reszelt héja 
  • fél citrom kifacsart leve
  • só, bors (vagy lemon pepper)
  • 1 közepes sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd mártogatósként nyers zöldségekkel, vagy pirítóssal tálaljuk. Reggelire, előételnek, vagy party falatoknak tökéletes.  

img_9235_large.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr1312150633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siriq111 2017.01.26. 23:24:20

En regen szinte minden reggel ezt ettem + tojas a szendvicsben. Lehet megint vissza kellene terni ra.
süti beállítások módosítása