Szeretem a csirkemellből készülő, gyors, mégsem unalmas, finom fogásokat. Ez most egy igazi kamrakaja. Reggel előkaptam a mélyhűtőből a csirkemellet, szobahőmérsékleten szépen kiolvadt, este meg fél óra alatt vacsora lett belőle.
A passata savasságának köszönhetően igazán omlósra sül a hús és a paradicsom-zöldfűszer-sajt kombó meg hozza a pizzás ízélményt, csak tészta nélkül. A gyerekeknél is igen népszerű volt.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 csirkemellfilé
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 mk fokhagymapor
- 1 tk oregánó
- só, bors
- olívaolaj
- kevés parmezán/ 1 mozzarella
- a körethez: krumpli
- a tálaláshoz: friss petrezselyem vagy bazsalikom
A csirkemellet felszeleteljük és sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben kevés olívaolajon elősütjük a szeletek mindkét oldalát. Egy hőálló tálba öntünk egy keveset a passataból, erre fektetjük az elősütött hússzeleteket, majd nyakon öntjük a maradék passatával, megszórjuk a fűszerekkel és reszelt parmezánt vagy vékonyra szeletelt mozzarellát teszünk a tetejére. 190 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt összesül. A paradicsom szép mártássá sűrűsödik, a sajt a tetejére olvad, a hús omlós lesz. Még a mindenhez ketchupot evő gyerekem is megelégedett a hússal sült paradicsommártással, hoppá! :)
Előfőzött, serpenyőben aranyszínűre pirított krumpliszeleteket kínálunk mellé. Frissen vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal megszórva tálaljuk.
A hús hidegen szendvicsbe is isteni. A paradicsommártással megkenni egy zsömlét/bagettet, rá a vékonyra szeletelt hús, pár salátalevél és kész is!
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!