Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

Gyors nyáridéző tagliatelle

aszalt paradicsommal, mascarponéval, bazsalikommal, fenyőmaggal, parmezánnal

2015. január 19. - HZsuzsi84

img_0177.jpg

Szeretem az olyan tésztaételeket, aminek a mártását annyi idő alatt el lehet készíteni, amíg megfő a tészta. Ez  épp olyan. És mivel gyakorlatilag minden, ami kell bele, szokott itthon lenni, így igazi "kamrakaja", egy fárasztó munkanap után is pár perc alatt összedobható. A színei, az ízei pedig a nyarat idézik, pedig alig van benne valami friss... 

Hozzávalók (nehéz lesz pontos mennyiségeket írnom, csak úgy összedobtam)

img_0146.jpg

  • egy marék aszalt koktélparadicsom (én itt a zöldségesünknél találtam olyan mézédeset, mint egy mazsola) 
  • pár gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
  • kb. 150 g mascarpone
  • egy löttyintésnyi száraz fehérbor 
  • 1 marékbébispenót
  • friss bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • parmezán
  • tagliatelle tészta (2 főre számolva 200 g)
  • egy marék fenyőmag

A tésztát forrásban lévő sós vízbe dobjuk, és amíg megfő, összeállítjuk a mártást. 

Olívaolajon megfuttatjuk picit a vékony szeletekre vágott fokhagymát, illatozzon, de ne égjen meg. Majd rádobjuk a felvagdosott aszalt paradicsomot. Belekanalazzuk a mascarponét, löttyintünk bele egy kis fehérbort, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a spenótleveleket, épp csak addig főzzük, míg összeesnek. Reszelünk bele egy jó adag parmezánt, majd hozzászórjuk a petrezselymet és a bazsalikomot, levesszük a tűzről. 

img_0158.jpg

Ha a tészta al dente állagúra főtt, akkor leszűrjük és a mártáshoz adjuk, összeforgatjuk és azonnal tálaljuk. Tetejét száraz serpenyőben pirított fenyőmaggal szórtam meg, parmezánt forgácsoltam rá. Csak frissen finom, de akkor nagyon! :)

img_0173.jpg

img_0184.jpg

Fotók: Fördős Péter 

 Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr247008823

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.01.20. 12:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.