Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

Tavaszi virágok, sütibe öntve

hátha előbb jön így a tavasz

2015. február 28. - HZsuzsi84

vragsutik.jpg

Egy különleges sütiformával egy átlagos süteményt is ünnepivé varázsolhatunk. Ezektől a virág alakú madeleine-ektől olyan tavaszi hangulatom lett, hogy már a ködszitáláson keresztül is érzem a tavasz szelét :)

Madeleine receptet már posztoltam a blogon, de ez most egy másik lesz, szerintem még jobb. Vettem egy szilikonos mini madeleine sütőformát a Tchibo boltban nemrég, és a használati utasításon volt ez a recept.

img_2442.JPG

Ezt használtam a virág alakú formához is. Gyönyörűek lettek. Az adag éppen ehhez a 20 db-os formához elegendő. 

Ez is egy Nordicware sütőforma, még mindig nem tudok napirendre térni, hogy még az ilyen részletgazdag mintájú sütemény is úgy pottyan ki a mélyedésekből, hogy egy morzsányi nyomot nem hagy benne, gyakorlatilag elöblítem és tiszta, olyan mint új korában. Ígérjétek meg, hogy kipróbáljátok! :) 

img_2803.JPG

Ha nem akartok beruházni egy speciális mintájú formára, akkor ott a bérlési lehetőség: 990 Ft-ért 3 napra hazavihetitek és akkor majd jól beleszerettek :)

És használjátok a Rozékacsa02-es kuponkódot a Kookta oldalán, vagy személyes vásárlásnál a boltban, és akkor 10 % kedvezményt kaptok a vásárlás végösszegéből. 

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 1 tojás
  • 90 g cukor
  • 1 csipet só
  • 120 g liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 kezeletlen héjú narancs reszelt héja (vagy narancs és citromhéj vegyesen)
  • olvasztott vaj és liszt a forma kikenéséhez

A forma mélyedéseit, biztos, ami biztos alapon egy szilikon ecset segítségével kikenjük olvasztott vajjal és megszórjuk liszttel. 

A vajat egy kis edényben megolvasztjuk, majd hozzáreszeljük a citrus(ok) héját, a meleg zsiradékban kiázva az illóolajai még jobban érvényesülnek. Félretesszük picit hűlni. 

A tojást habosra verjük a cukorral és a sóval, majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzácsorgatjuk a vajat és alaposan elkeverjük. 

A masszát szétosztjuk a forma mélyedéseiben, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. 

Légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A formából még melegen kifordítjuk, majd amint nem forró a tepsi elöblítjük. 

A kész madeleine-virágokat én most csak porcukorral szórtam meg, de akár készíthetünk rá cukormázat porckorból és pár csepp narancsléből, vagy megcsorgathatjuk olvasztott csokival. 

img_2777.JPG

img_2792.JPG

img_2802.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr667207561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.