Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

Ha nincs kedvetek főzni, menjetek a Remetekertbe!

gyönyörű kerthelyiség, modern konyha, isteni finom fogások és gyerekbarát környezet!

2015. július 13. - HZsuzsi84

És ez nem csak az én tanácsom, hanem a tulajdonos motivációja is hasonló volt.

17382299725bd3258aaa12b4a430810ad5d832e078846fb2e23216f047695111.jpg

Fél éve megnyílt Máriaremetén a Remetekert étterem. Hónapokon keresztül figyeltem, hogy mi készül azon a telken (a szemközti játszótérre jártunk a gyerekkel) és titkon drukkoltam, hogy valami nagyon jó legyen, mert már annyira hiányzik a környékről egy igazán jó étterem. Volt sok próbálkozás az elmúlt években, de sorra zártak be a helyek: pizzériák, vendéglők, bisztrók, pubok, éttermek. Pedig a 2. kerület felkapott környék, azt gondolnám, hogy itt lenne fizetőképes kereslet egy jó helyre. Csak a jó hely nem akart jönni... na de most!

Néhány hete családi szülinapozás céljából próbáltuk ki a Remetekertet, és hát nem hogy nem csalódtam, hanem igazi meglepetés volt, ami ott várt. Pedig azért elég kritikus szemmel nézem a dolgokat. Gyönyörű kert, igényesen kialakított terasz, virágok és virágok, na meg egy mászókás-csúszdás vár, ami máris garantálta a nyugodt étkezést. (Igazából 2 gyerekkel én már nem is megyek olyan helyre, ahol nincs ilyesmi, különben esélytelenek vagyunk :))

5b069330bd0e9428524b28dbda0f9b1dd612c1306bec47edff96a4818be109d1.jpg

4908b08f2cd23d926ecd5b4cec04547ea37a5ea1e944962e9a12c645ab049c98.jpg

4a2a0ec812f064a80e3c859c2dff7094833d957f683eade5acbeb4c0fbda1bb9.jpg

Egy kedves pincér azonnal hozott egy etetőszéket, és az elsőként megrendelt gyerek menüt gyakorlatilag néhány percen belül szervírozták is. Amikor felvágtam a grillezett csirkemellet a gyerekeknek, akkor már éreztem, hogy jó helyen vagyunk. Nem hajszálvékony, cipőtalp keménységűre sütött hús volt, hanem szép vastag szelet, finom szaftos, nem túlsütött, ízes. Natúr csirkemellet nem lehet ennél jobban sütni. A krumpli is friss és ropogós volt, a rizs se nem száraz, se nem ragacsos, a gyerekek az utolsó morzsáig elpusztították az 1-1 adagot.

Akkor eldöntöttem, hogy beszélni fogok a tulajdonossal, mert jó amit csinálnak. Találkoztunk is, és egy hétköznap este visszamentem, hogy Bozzay Dániel elmesélje, miből is lett a cserebogár.

És tényleg úgy kezdődött minden, hogy egy hétvégén az édesanyjának nem volt kedve főzni, és gondolták, beülnek valahova ebédelni. Na de hova? És hát rájöttek, hogy nem igazán van a környéken olyasmi, amire vágynak. Az akkor megálmodott hely mára megvalósult: családias, kockásabroszos, mégis modern, kifinomult, dizájnos, minden részletében igényes, kellemes, gyerekbarát hely, ahova szívesen visszajár az ember. Modern étlap, megfizethető árak, ahol megtalálhatók a klasszikus fogások is, hétköznap ebéd menüvel (ez a környéken kifejezetten "hiánycikk" volt eddig). Még sok minden alakulóban van, kevés a személyzet, Dani rengeteg mindent csinál, ami hosszútávon nyilván tarthatatlan lesz (igazi fanatikus lelkes fiatal!), de az irány nagyon jó. Ha kell felszolgál, asztalt leszed, nem csak lelke, hanem mozgatórugója is az étteremnek. Már a barátnője is itt dolgozik, hogy legalább együtt legyenek - mesélte. 

86f7fbb0e5d524d24d4b9ee666fa15524df6b2db2d9bc6d5c7a68f25f794f14d.jpg

4b9c0445532c805d96811b49fa24006b42bb6c466d4195d09625ff2b89e81c16.jpg

68fed10e7c57c463d89c8bc96285a0c497fea880cf42c5669ce0c6bd48e036b2.jpg

3c35cf0adca538c1e047eb9356bcdf76ffd339522eb10d9111d47f22ac5846a6.jpg

Az édesapjának marhafarmja van Herceghalmon, onnan hozzák az angus marha húst, itt nem csak a bélszín, még a gulyásleves is angus marhából van! :)

Nézzétek milyen szimpi állatok: 
fabdb80c2f89a653ba26e9747e4a4725850347bbfc1420b97575ebdd2facee61.jpg

A hátsó kertben saját fűszerkert van: 

b7aca601c7d5d5efba77673181fa25e29df1808decfea77f8cc7be1906bc138b.jpg

És rengeteg terv: grillterasz, reggeliztetés, borvacsorák, tematikus estek. 

Fél éve nyitottak, de már jó pár törzsvendég van, amíg ott ültem, addig éppen betért egy fiatal pár, akik előző nap voltak először, de annyira tetszett nekik, hogy már másnap visszajöttek. 

Az étlap a nyitás óta már sok finomításon átesett, mostanra egy remekül átgondolt menüsor állt össze, ahol mindenki talál kedvére valót, aki a klasszikus magyar fogásokat szereti az is, és aki valami izgalmasabbra, vagy újra vágyik az is. Izgalmasak a köretek, újító jellegű az egész. 

aac67c4b9f1788615627d3b49ec9968d5065d3b246403a67c6ee6205a7a8314f.jpg

 
e2062c0f15336496467eb352c2042a41cc0adef36967c87d9ff65f8a45048590.jpg

Ez a báránycsülök pl. hétnyelven beszél, vajpuha szaftos hús omlik le a csontról, mellette a grillezett zöldség állaga is tökéletes: nem úszik az olajban, roppanós, mégsem kemény. Csak ezért esküszöm érdemes eljönni ide. 

9a0fdf086b5535ca27c68946b263c80459e484ea69229120eea6be547bc82eb3.jpg

Én először kacsamájjal töltött sertésszűzet ettem, zöldséges rétessel: a tökéletesre készült húshoz a ropogós tésztaburokban sült ízes zöldségtöltelék remekül passzolt. 

be0bc97a67a7cb8570a2aafa44d60a2209fcca47bdf8df82b5e7db9dd3888dca.jpg

Nem rég váltottak a nyári étlapra, aminek az egyik legszuperebb fogása a vajhal cukkinitócsnival, spárgakrémmel és grillezett koktélparadicsommal. Ezen a fogáson (is) érződik, hogy elsőosztályú alapanyagokat használnak, DAni egyelőre a beszerzést sem engedi ki a kezéből, a séffel együtt választanak ki és szereznek be mindent, és ez meglátszik. 

Vastag vajpuha halszelet tökéletesre sütve, alatta kívül ropogós, belül puha, nem ízetlen, nem túl olajos cukkinitócsni. A spárgakrém gondoskodik a krémességről, a paradicsom a frissességről, tökéletes tányér, a kedvencem lett! 

d9c72bdcb383533190c290f2605325f76b7f1af6431a7873b398db8c227e6585.jpg

A desszertek terén volt egy minimális hiányérzetem. A creme brulee tetejére a cukrot nem sikerült karamellizálni, így a kopogtatás élménye elmaradt, de ami alatta volt, az rendben volt. Csak kéne egy jó karamellizáló pisztoly!:) Ezt meg is beszéltük. :)

Az italkínálat sem unalmas, a remek borok mellett olasz proseccot is találunk, ami nekem nagy kedvencem: 

a8661fe8870a1a6f9bfcdfc70e0420eff54fc4fab169148f6b4ce63c611d7146.jpg

Az egyik "törzsvendég" :) neki elhihetitek, még a lehulló falatokért is érdemes betérni :) Aki nem a környéken lakik, az kösse össze egy hűvösvölgyi kirándulással és már meg is van az alibi, hogy miért ne főzzön a hétvégén! :)

40fc6c770746d128cd5909280e66911bcf5c259ff2ce8ab802bf8ca3acfe441c.jpg

 Ha tetszett a poszt, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss bejegyzésről elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr467619922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.