Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

Változatok csirkecombra

aszalt paradicsomos fetával sült csirkecomb, parmenzános cukkini tócsnival

2015. augusztus 18. - HZsuzsi84

img_5596.JPG

A csirkecomb egy jolly joker alapanyag, bárhol hozzáférhető, olcsó, változatosan elkészíthető, gyakorlatilag mindenki szereti (a gyerekeim bármilyen formában megeszik!), szóval gyakran kerül nálunk az asztalra. A leggyorsabb verzió, amikor csak sózom, borsozom a combokat, egész fokhagyma gerezdeket dobok melléjük, citrom szeleteket és rozmaring ágakat fektetek rá, olívaolajjal meglocsolom, fehérbort öntök alá és kész is. Alufóliával letakarva 1 órán át sütöm, majd fólia nélkül még negyed órát, 200 fokon. Teendő vele kb 5 perc, fáradt hétköznap estéken szuper megoldás a gyors és egyszerű vacsorára.  Köretet bármit lehet csinálni hozzá. Ezzel gyakorlatilag le is írtam az elkészítést. 

Ma annyit variáltam, hogy a combok bőre alá apróra vágott aszalt paradicsommal és oreganoval elkevert fetasajtot tömködtem. A bőre extrán ropogósra sült, a hús meg isteni szaftos maradt. Egyszerű, de nagyszerű. 

Parmezános cukkini tócsni készült hozzá. Amit én magában is imádok egyébként. De egy férfi embernek persze a hús a főszereplő (nálunk a gyerekeknek is, kispasik :)). 

Hozzávalók (4 főre): 

  • 4 egész csirkecomb
  • egy darabka fetasajt 
  • 4-5 nagyobb aszalt paradicsom (én most szárazat használtam, de az olajban eltett is jó)
  • oregano
  • só, bors, olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • fél citrom
  • 1 dl száraz fehérbor

img_5592.JPG

Hozzávalók a cukkini tócsnihoz:

  • 500 g cukkini nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • só, bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb lilahagyma, vagy pár szál újhagyma, esetleg póréhagyma
  • egy csokor friss kapor
  • 20 g reszelt paremzán 
  • 2 tojás
  • 3 ek. liszt

A reszelt cukkinit besózzuk és állni hagyjuk. Ha levet eresztett, akkor a lehető legalaposabban kinyomkodjuk (annál ropogósabbra tudjuk sütni, minél szárazabb lesz), hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, borsozzuk, a zúzott fokhagymát, a kaprot, a parmezánt, ráütjük a tojásokat és elkeverjük a liszttel. A masszát egy serpenyőben, forró olajon, kanalanként sütni kezdjük, ha már szép színe van megfordítjuk és készre sütjük. 

img_5597.JPG

Egy fél pohár görög joghurtba belefacsartam a csirkéken sült citrom levét és hozzákevertem 4 gerezdet a vajpuhára sült fokhagymából. Sóztam, borsoztam, ez lett a mártogatós mellé. 

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr1007713806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.