Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

Tepsis tarja, grillezett zöldség olívával és kecskesajttal

2016. június 30. - HZsuzsi84

img_8473_large.JPG

A zöldségeket én sült formában szeretem legjobban, annyira finom koncentrált ízük lesz, az itt-ott megpiruló, picit karamellizálódó részekről nem is beszélve. Az elkészítése pofon egyszerű és ízlés szerint variálható. Csak összevagdosom, ami épp van, meglocsolom olívaolajjal, sózóm, borsozom, és szórok rá egy csomó zöldfűszert. Most a megsült zöldségekre morzsoltam egy kis friss kecskesajtot és szórtam közé jóféle olajbogyót, a végén zhatar fűszerkeverékkel hintettem meg. 

Végre nem horror drága már a cukkini, a padlizsán, a paradicsom, lehet tobzódni. 

Hozzávalók (4 személyre) 

  • 4 szelet csont nélküli sertéstarja
  • só, bors, olívaolaj
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 kápia paprika
  • 3 paradicsom
  • 1 póréhagyma
  • 16 szem új parázsburgonya
  • egy marék olajbogyó
  • egy darabka friss kecskesajt 
  • 2 rozmaring ág 
  • zhatar fűszerkeverék 
  • friss bazsalikom
  • fél citrom facsart leve

A zöldségeket felkockázzuk, (nem kell nagyon apróra), meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd közéjük tűzzük a rozmaring ágakat és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb fél órára. A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd jó forró serpenyőben kevés zsiradékon körbepirítjuk őket, hogy egy kis színt kapjanak, majd a sütőben lévő zöldségre fektetjük őket, félidőben megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk piruljon. Ha a sütési idő lejárt, egy hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús (nekem elég volt fél óra). A hús szeleteket leemeljük, a zöldséget egy nagy tálra szedjük, közészórjuk az olívát, rámorzsoljuk a kecskesajtot, megszórjuk zhatar fűszerkeverékkel és facsarunk rá egy pici citromlevet és a hússzeleteket visszaültetve rá, frissen tálaljuk.  Egy kevés jóminőségű olívaolajat még készen is locsolhatunk rá. Ennél jobb kaja nincs is nyáron :) 

img_8478_large.JPG

img_8476_large.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr958855404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.