Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Nyárbúcsúztató saláta sült padlizsánnal

2018. október 17. - HZsuzsi84

img_0984_large.JPG

Nyári színek, nyári ízek, de mégis az ősz beköszöntével is jólesik ez a saláta, mert a sült padlizsántól olyan cuccosabb az egész. 

Ebédre, amikor csak magamnak kell kaját prezentálni, ilyen egyszerű dolgokat szoktam összedobni. Pár perc meló és megvan a napközbeni energialöket. Én csak pirítóssal ettem, de akár egy szelet grillezett hús körete is lehetne.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 padlizsán
  • só, bors
  • 8 szem koktélparadicsom
  • 1 marék olajbogyó
  • olívaolaj
  • 1 citrom
  • friss oregánó
  • 100 g fetasajt
  • a tálaláshoz: pirítós 

A padlizsánt felkockázzuk, besózzuk és picit állni hagyjuk, ha levet eresztett, leöblítjük és egy papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a fölösleges nedvességet. Sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Közben felkockázzuk a paradicsomot, elfelezzük az olajbogyókat és citromléből és háromszoros mennyiségű olívaolajból öntetet készítünk. 

A megsült padlizsánt összekeverjük a paradicsommal és az olajbigyóval, meglocsoljuk az öntettel, rászórjuk az oregánó leveleit (ha van, a virágját is) és rámorzsoljuk a fetát. Pirítóssal tálaljuk. 

img_0986_large.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr5614304875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása