Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

Medvehagymás zöldborsókrémleves

2019. március 31. - HZsuzsi84

img_1279_large.JPG

Sokszor hangoztattam már, hogy én minden évben igyekszem kihasználni a medvehagyma olya rövid szezonját, és minél több ételbe belecsempészni. Így került a zöldborskrémlevesbe is, a divatos mentás verziót nálunk nem eszik meg a gyerekek, ezt viszont falták. :) Siker! 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej hagyma
  • 3 ek vaj
  • só, bors
  • 500 g zöldborsó
  • 1 l víz 
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 ml tejszín
  • fél citrom
  • 1 marék dió

A hagymát apróra vágjuk és egy kanál vajon megdinszteljük, közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a borsót (nyugodtan lehet fagyasztott, akkor viszont érdemes kiengedni, akkor gyorsabban elkészül), átkeverjük, majd felöntjük a vízzel, alaposan megsózzuk. A medvehagymát megmossuk és felaprítjuk, majd a levesbe dobjuk. Ha zsenge a borsó, akkor forrástól számítva pillanatokon belül kész lesz. Ekkor átszedjük egy turmixgépbe, belecsipkedjük a petrezselyem zöldjét és pár perc alatt simára turmixoljuk (persze botmixerrel is lehet, én a turmixgépet jobban szeretem, mert könnyebb homogén állagot elérni vele). Közben a turmix tetején keresztül belefacsarjuk fél citrom levét, beledobunk egy evőkanál vajat és hozzáöntjük a tejszínt. Kóstolás után még állíthatunk az ízeken, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. 

Egy evőkanál vajon megpirítjuk az aprított diót és a leves feltéteként tálaljuk. 

img_1281_large_1.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr9714386800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.