A klasszikus kókusztekercs nem túl vajas, nem túl édes verziója, darált mogyoróval és igazi csokival dúsítva. Kókuszgolyó formázás helyett jóval energiatakarékosabb megoldás, és szerintem sokkal finomabb is ;)
Hozzávalók egy 40 cm hosszú rúdhoz (amit kb. 45 szeletre lehet vágni)
A tésztához:
- 350 g darált háztartási keksz
- 100 g darált mogyoró
- 100 g porcukor
- 3 ek holland kakaópor
- 50 g étcsoki (olvasztva)
- 50 ml kávé
- 200-220 ml kókusztej v. kókuszos rizstej/mandulatej (forrón)
A töltelékhez:
- 50 g puha vaj
- 100 g mascarpone (de akár lehetne sűrű, a konzervben kapható kókusztej vagy kókuszkrém)
- 80 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék +2 ek a hempergetéshez
- 1 mk vaníliakivonat
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük (ha bármi darabos lenne, érdemes aprítógépben átpörgetni), majd az olvasztott csokival, a forró kávéval és forró kókusztejjel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A folyadékot érdemes apránként adni hozzá, a cél, hogy jól formázható, de nem ragacsos masszát kapjunk.
A töltelékhez a puha vajat a porcukorral robotgéppel kihabosítjuk, majd krémesre keverjük a mascarponéval, vaníliával, és a végén a kókuszreszelékkel.
A tésztát 30x40 cm téglalapra nyújtjuk (érdemes egy sütőpapíron, vagy szilikon lapon, akkor könnyebb feltekerni). Egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket, majd a hosszabbik oldala mentén szép szorosan feltekerjük. A tekercset kívülről benedvesítjük, kókuszreszelékbe forgatjuk, majd folpackba csomagoljuk és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből kivéve, éles késsel 7-8 mm-es szeletekre vágjuk.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát, hogy minden friss posztról elsőként értesülj!
És mindenképp kövess Instagramon is, ott folyamatos a tartalom! :)