Őrület, de tegnap lett 2 éves a RozéKacsa. Több mint 1 millió oldalletöltés, majdnem 5000 követő Facebookon, több mint 1000 Instagramon. Köszi, hogy itt vagytok, hogy olvastok, követtek, kommenteltek, főztök, kérdeztek, lelkesedtek.
Azért egy receptet is hoztam: bolti felvágottak helyett készítsetek házilag pulykamellből "sonkát". Nem kell hozzá semmi, csak a hús, egy sütőzacskó és némi fűszer. Melegen akár főételnek is remek bármilyen körettel, de én most direkt azzal a céllal csináltam, hogy egészséges, "mindenmentes" felvágott legyen belőle, így hidegen vékonyra szeleteltem és úgy pakoltam szendvicsbe, tortillába. Minimális meló van vele és garantáltan csak az kerül bele, amit mi szeretnénk.
Hozzávalók:
- egy darab pulykamellfilé (nekem 75 dkg volt)
- só, bors, olívaolaj, füstölt pirospaprika, őrölt rozmaring
- bacon
A pulykamellet alaposan sózzuk, borsozzuk, majd néhány evőkanál olívaolajba elkeverünk 1 ek. füstölt pirospaprikát és egy teáskanál őrölt rozmaringot és alaposan bedörzsöljük a húst vele. Sütőzacskóba tesszük és mellé szórunk egy kanál apróra vágott bacont (vagy ha vékony szeletekkel borítjuk be az is jó megoldás). A sütőzacskót lezárjuk, megszúrkáljuk és 190 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kibontjuk a sütőzacskót és ha hústűvel megszúrva átlátszó lé folyik belőle, akkor tényleg kész, ha vérres, akkor még picit sütni kell.
A szaftjával együtt egy fedeles edénybe tesszük és kihűtjük. Hűtőben jó pár napig eláll, de vékony szeletekre vágva kis adagokban tökéletesen mélyhűthető és akkor mindig csak annyit kell elővenni, amennyire szükségünk van.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!