Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Superfood saláta

igazi őszi színkavalkád

2024. szeptember 30. - HZsuzsi84

img_20240131_114408.jpg

Nagyon szeretem a tartalmas salátákat, hétköznap ebédre a legjobb választás szerintem, munkába vinni, vagy home-officeban elfogyasztani, könnyen előre elkészíthető, a végtelenségig variálható elemekkel, energetizál, de nem telít el, a legjobb választás, ha el akarjuk kerülni az ebéd utáni kajakómát.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 100 g quinoa (tricolor)
  • 1 édesburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 vérnarancs
  • 1 zellerszár
  • 1 kisebb kápiapaprika
  • 1 marék natúr kesudió
  • 10-15 karika kolbász
  • dijoni mustár
  • olívaolaj
  • só, bors
  • balzsamecetkrém 
  • petrezselyem

img_20240131_113846.jpg

A quinoát alaposan átmossuk (meg kell szabadítani a magokat a rajtuk lévő bevonattól, különben kesernyés lesz), majd kétszeres mennyiségű sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. 

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sóval, borssal fűszerezve, olívaolajjal meglocsolva 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben (vagy air fryerben) kb. 20 perc alatt megsütjük. 

Ezalatt az összes többi hozzávalót előkészítjük:

Az egyik vérnarancsot kifilézzük (késsel levágjuk a héját, hogy a fehér rész se maradjon rajta, majd a gerezdeket elválasztó hártyák közül éles késsel kikanyarítjuk a gyümölcsúst). A másik vérnarancs levét kifacsarjuk. 

A lilahagymát apróra vágjuk, egy kis tálka aljára egy mokkáskanálnyi dijoni mustárt teszünk, rászórjuk a hagymát és meglocsoljuk a vérnarancs kifascsart levével. Míg a többi hozzávaló elkészül, állni hagyjuk, így a hagyma nyers ereje picit enyhül. 

A kápia paprikát és a zellerszárat egészen apró kockákra vágjuk.

A kesudiót durvára vágjuk és száraz serpenyőben megpirítjuk.  

A kolbászkarikákat serpenyőben ropogósra sütjük. 

A saláta össze hozzávalóját összekeverjük, (a lilahagymát a narancsos levével együtt), meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk vágott petrezselyemmel, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, tálra rendezzük vagy éppen bedobozoljuk, balzsamecetkrémmel pöttyözve tálaljuk. 

img_20240131_114519.jpg

img_20240131_114703.jpg

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

És mindenképp kövess Instagramon is, ott folyamatos a tartalom! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr3818673852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása