Aki régóta követi a blogom, az tudja, hogy "kekszes" vagyok, imádom, ha tele van a kekszes üveg házi készítésű keksszel. Nem is tudom, hogy maradhatott ki idáig a klasszik csokis cookie receptje. De ami késett, nem múlik, íme:
Az amerikai típusú omlós cookie, nem száraz, de nem túl puha, a legjobb állagú keksz, szerintem. Nem mondanám, hogy ez egy diétás dolog,de legalább nem 40 dkg cukor van benne (mint egy csomó hasonló receptben), "csak" 20 dkg. :)
Hozzávalók kb. 45 darabhoz:
- 150 g puha vaj
- 200 g nádcukor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 225 g liszt
- 1 tk keményítő
- 1 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 200 g étcsokipasztilla (vagy durvára vágott étcsoki)
A puha vajat habosra keverjük a nádcukorral, hozzáadjuk a vaníliát és a sót, majd a tojásokkal is kikeverjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a vajas masszához adjuk, a legvégén a csokit is beleforgatjuk a masszába. Diónyi adagokban (én egy karalábévájóval szoktam adagolni) sütőpapírral borított tepsire kanalazzuk, picit lelapítjuk, majd 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket. Hagyjuk a tepsin kihűlni, majd jól záródó üvegbe pakoljuk, hogy meddig áll el, nem tudom, mert még sosem tartott ki sokáig :D
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát, hogy minden posztról elsőként értesülj! További képekért, meg gyere az Instagramra!