Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Turbó túrós batyu

a hétvégi reggeli pipa

2024. február 09. - HZsuzsi84

img_20240131_160002_1.jpg

Ha hirtelen nasi/uzsi/reggeli/vendégváró vagy kb. akármi kell, bolti leveles tésztához nyúlni mindig gyors megoldás. 

Kitaláljuk és fél óra múlva már ehetjük is a frissen sült túrós táskát. Míg a sütő bemelegszik, összekeverjük a tölteléket és pikkpakk kész is. 

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 250 g félzsíros túró (én a krémesebb fajtát szeretem használni)
  • 70 g tejföl
  • 3 ek porcukor (+ a szóráshoz)
  • fél vaníliarúd
  • 2 csapott ek búzadara
  • 1 kezeletlen héjú citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A leveles tésztát 8 egyenlő (nagyjából) négyzet alakú darabra vágjuk, a négyzetek közepébe kanalazzuk a tölteléket.

img_20240201_091145.jpg

A tészta négy csücskét középre hajtjuk, összenyomkodjuk a sarkokat, így megformázzuk a batyukat. Villával felvert tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, meghintjük porcukorral. 

img_20240131_154331.jpg

 

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

És mindenképp kövess Instagramon is, ott folyamatos a tartalom! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr1718315791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása