Nálunk senki nem szereti az érett banánt magában, ha már sötétebb sárga a héja, akkor már nem igazán fogy el, ha megbarnul, akkor meg pláne az alternatív felhasználás lesz a sorsa. Smoothieba, turmixba tökéletes, a banánkenyér is jó alternatíva, de azért senki sem rajong nálunk.
Viszont az amerikai palacsintának álcázott banános zabpalcsinta az nyerő dolog! :)
Ha valaki egészséges nasira vágyna, akkor is nagyon tudom ajánlani, gyakorlatilag mindenmentes (legalábbis tej- és gluténmentes) és percek alatt kész van.
Hozzávalók 12-14 darabhoz:
- 1 tojás
- 25 g nádcukor
- 1 érett banán (kb. 100 g)
- 60 g zabliszt
- 50 g darált mandula
- 50 ml mandulatej (vagy bármilyen növényi tej)
- 1 ek olaj
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 mk őrölt fahéj
a tálaláshoz: étcsoki, pirított mogyoró
A tojást és a cukrot robotgéppel kicsit kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a villával összenyomkodott érett banánt. Az összes többi hozzávalóval együtt masszát keverünk belőle.
(Egy mokkáskanálnyi sütőport is lehet keverni bele, nekem pont elfogyott itthon )
Olajjal kikent serpenyőben mini palacsintákat sütünk belőle. Ha elkezd buboréskodni a felszíne, akkor kell megfordítani.
Olvasztott csokit pici növényi tejjel higítottam és azzal locsoltam meg, pirított mogyort szórtam a tetejére.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!
És mindenképp kövess Instagramon is, ott folyamatos a tartalom! :)