A tojás egy olyan alapélelmiszer, amiből a nap bármely szakában gyorsan finomat és változatosat lehet készíteni. Ha unjátok már a szalonnás tojásrántottát, most hoztam egy olyan őszre hangolt tojásos fogást, amit kizárólag az otthon fellelhető alapanyagokból készítettem, szóval igazi kamra- és hűtőkaja. Variálni ér!
Őszi frittata
Az úgy volt, hogy maradt egy kevés sült édesburgonyám tegnap vacsoráról, és lapult a hűtőben néhány kápia paprika vég, amiről már a nagyját levágtuk, de kidobni még nem volt szívem, viszont kicsit megfonnyadva már senki nem eszi meg. Ezek adták a frittata alapját. Került még mellé kevés enyhén csípős kolbász és pár morzsa márványsajt is. Ízbomba!
Hozzávalók 1 személyre (kiadós adag)
- 2 tojás
- só, bors
- 2 ág friss kakukkfű
- 8-10 karika enyhén csípős kolbász
- fél kápia paprika
- néhány kocka sült édesburgonya (ha van, akkor maradék, ha csak nyersen van, akkor pár perc alatt a mikróban érdemes puhára párolni)
- kevés márványsajt vagy füstölt sajt
- tálaláshoz: bagett szeletek, olívaolaj, friss petrezselyem
Pár csepp olajon lepirítjuk a kolbászkarikákat és a felkockázott kápia paprikát, majd hozzáadjuk a sült édesburgonyát, sózzuk, borsozuk, rátépkedjük a kakukkfű levélkéit és takarékra vesszük alatta a lángot.
A tojásokat kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk és a kolbászos alapra öntjük, majd kevergetés nélkül néhány perc alatt megsütjük annyira, hogy éppen csak összeálljon a tojás, de ne száradjon ki. Az utolsó percben morzsolunk rá kevés márványsajtot és megszórjuk friss petrezselyemmel. Olívaolajon pirított bagett szeletekkel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!