Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

A konyha legnagyobb jolly jokere: a tojás

őszi frittata a ráérős reggelekre

2017. október 10. - HZsuzsi84

frittata_2.jpg

A tojás egy olyan alapélelmiszer, amiből a nap bármely szakában gyorsan finomat és változatosat lehet készíteni. Ha unjátok már a szalonnás tojásrántottát, most hoztam egy olyan őszre hangolt tojásos fogást, amit kizárólag az otthon fellelhető alapanyagokból készítettem, szóval igazi kamra- és hűtőkaja. Variálni ér! 

Őszi frittata

Az úgy volt, hogy maradt egy kevés sült édesburgonyám tegnap vacsoráról, és lapult a hűtőben néhány kápia paprika vég, amiről már a nagyját levágtuk, de kidobni még nem volt szívem, viszont kicsit megfonnyadva már senki nem eszi meg. Ezek adták a frittata alapját. Került még mellé kevés enyhén csípős kolbász és pár morzsa márványsajt is. Ízbomba! 

frittata.jpg

Hozzávalók 1 személyre (kiadós adag)

  • 2 tojás
  • só, bors
  • 2 ág friss kakukkfű 
  • 8-10 karika enyhén csípős kolbász
  • fél kápia paprika 
  • néhány kocka sült édesburgonya (ha van, akkor maradék, ha csak nyersen van, akkor pár perc alatt a mikróban érdemes puhára párolni)
  • kevés márványsajt vagy füstölt sajt 
  • tálaláshoz: bagett szeletek, olívaolaj, friss petrezselyem

Pár csepp olajon lepirítjuk a kolbászkarikákat és a felkockázott kápia paprikát, majd hozzáadjuk a sült édesburgonyát, sózzuk, borsozuk, rátépkedjük a kakukkfű levélkéit és takarékra vesszük alatta a lángot.

frittata_alap.jpg

A tojásokat kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk és a kolbászos alapra öntjük, majd kevergetés nélkül néhány perc alatt megsütjük annyira, hogy éppen csak összeálljon a tojás, de ne száradjon ki. Az utolsó percben morzsolunk rá kevés márványsajtot és megszórjuk friss petrezselyemmel. Olívaolajon pirított bagett szeletekkel tálaljuk. 

frittata_2.jpg

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr8012947115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása