Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Miért érdemes kimenni a Gourmet Fesztiválra?

Irány a Millenáris!

2015. május 22. - HZsuzsi84

Idén is a Millenáris ad otthont a Gourmet Fesztiválnak, csütörtök délutántól egészen vasárnap estig. Ha még gondolkodtok rajta, hogy kimenjetek-e, én mondom ne habozzatok, tényleg érdemes!!! 

Gumicsizma, esőkabát, esernyő, és irány a Millenáris! 

De hogy miért? Mert csomó szuper étterem képviselteti magát, így jobbnál jobb fogásokat kóstolhat végig az ember, így kipróbálhattok olyan helyeket is, amik vagy földrajzilag messze vannak tőletek, vagy esetleg a pénztárcátok nem engedi meg, hogy elmenjetek egy teljes vacsorára. Most 1-1 fogás 1000-1500 Ft-ért kapható, ha annyit rászán az ember, amit egy éttermi vacsoráért kifizetne, akkor abból sok finomságot és különlegességet kóstolhat. 

Emellett remek fellépők lesznek a Gasztro színpadon is, csak szemezgessétek a programot

Az idei tematika a paprikás csirke, minden étterem megalkotja a saját paprikás csirke kreációját. Én tegnap a Babel és a KIOSK verzióját kóstoltam meg, ebben a "házi versenyben" nálam a KIOSK nyert, orda sajtos derelyével és kápia paprikás szósszal tálalták ezt a nagy klasszikust, mellé savanyított mini zöldségeket kínáltak. Isteni finom volt. Nem tervezem végigenni az összes kiállító paprikás csirkéjét, ennyire nem vagyok fanatikusa ennek a fogásnak, de ha csak egyet kóstolnátok meg, ez remek választás lenne.

KIOSK (76-os stand)

img_2344.JPG

img_2338.jpg

Az idei Gourmet Fesztivál legkedvesebb ötlete pedig a KIOSK bazsalikom palántára hasonlító desszertje volt. A kis cserépben bazsalikomos málnafagyi, rajta epermousse és virágföldre emlékeztető csokis morzsa, friss bazsalikommal benne. A kivitelezés is ötletes, bár ilyet azért lehetett már látni az utóbbi években sok helyen, na de ami igazán egyedi ötlet, hogy adnak mellé egy kis tasakban bazsalikom magokat, amit mindenki hazavihet és a kiürült cserépbe elültetheti. Nagyon cuki :) Remélem megered az enyém is, és akkor lesz KIOSK-os bazsalikomom. :) 

img_2343.jpg

 A kacsaburgert muszáj volt megkóstolnom, nehogy már pont ezt hagyjam ki. Nem is csalódtam. A húspogácsa tökéletesre sült, szaftos volt, a libamájjal ízesített majonéz meg remekül passzolt hozzá, mindez egy puha finom házi buciban, friss salátával, ilyen a jó hamburger! 

2015_05_21_9.jpg

A Babel Rákóczi túrós kreációja még érdemel néhány szót. Gyönyörű és hihetetlen finom, könnyű, citrusos, nem túl édes. Imádom az ilyen desszerteket. Ez a megvalósítás nálam sokszorosan túlszárnyalja a klasszikus verziót. 

BABEL (75-ös stand)

img_2334.JPG

Én megyek ma is, a képekkel kiegészítem majd ezt a posztot. Az időjárás ne rettentsen el senkit! Csak eleget kell inni hozzá.. :) pl ilyen isteni koktélt: 

Görögdinnyés-rozmaringos-almás koktél almapálnikával, ginnel. Nagyon ütős. Tele a nyár ízével, mégis melengető. Egy esős májusi napra tökéletes! :) 

Spirit of KIOSK – különleges koktélokkal (77-es stand)

2015_05_21_12.jpg

Mi is így tettünk kedves rokon 11Ground Lucával. :)

11038575_986285648050291_7084491240104328921_n.jpg

Frissítés: péntek

Az idő ma sem volt sokkal kegyesebb, szakadó esőben érkeztem ma délután is a Millenárisra. Az Electrolux jóvoltából egy VIP kóstolón vettem részt, Fördős Zé paprikás csirkés szendvicse tökéletesen hozta a klasszikus ízvilágot, benne tépett csirkemell, paprikás csirke mártásban, tejföl és ubisali. És a buci.... nagyon rendben volt! 

 img_2351_3.JPG

img_2352.JPG

Holnap délután a Gasztroszínpadon a nagy közönség előtt is bemutatja ezt Zé. Aki arra jár csak figyeljen! 

Már tavaly szerettem volna betámadni a Michelin csillagos Borkonyha standját, de akkor hosszan kanyargó sor állt hozzájuk, amit nem vártam végig, idén viszont talán a rossz idő egyetlen pozitívuma, hogy hosszan kanyargó sor sehol nem volt, így megkóstoltam az egyik legötletesebb fogást, a kecskesajt fogót céklalével. 

Borkonyha

img_2359.JPG

A pirított magokba forgatott kecskesajt golyó tényleg egy egérfogón csücsült, óriási ötlet! Mellé kémcsőben kaptuk a céklalevet, igazán különleges falatka volt. 

A Sarki Fűszerest már a standjuk miatt is imádom, olyan stílusos az egész! De a fehérboros kagylójuk is világbajnok! Nem véletlen azt hiszem, hogy idén is azzal jöttek. Ma már nem fért belém, de holnap azt hiszem bevállalok egy adagot!

Sarki Fűszeres

img_2356.JPG

A napot igazán stílusosan desszerttel zártam, nem is akármilyennel: Desszert.Neked, azaz nekem. :)

Desszert.Neked

img_2355.JPG

Ezelőtt  pult előtt nem igazán lehet kibírni... vásárlás és evés nélkül... de nem is kell. :)

img_2368.JPG

Mentás csokimousse (gluténmentes, mandulalisztes a morzsa is rajta). málnás-csokis és kókuszos-mangós macaronok (szintén gluténmentesek), és a 3 tarte: citromos, pisztáciás és Rákóczi túrós. Ezek tényleg tökéletesek. Nincs mit szépíteni. Tökéletesek a tészták, tökéletesek a krémek, az állagok, az ízek, az édességük, minden úgy ahogy van! Ki ne hagyjátok! Csak választani nehéz... :)

Ez a pohárkrém is isteni volt: macha teás crumble+kókuszmousse+mangózselé 

img_2363_2.JPG

Macaronok, minden színben:

img_2361_2.JPG

Frissítés: szombat

Ma délutánra a nap is kisütött, így már minden adott volt a tökéletes fesztiválozáshoz.

2015_05_23_2.jpg

Mivel tegnap a hideg esős időben elhatároztam, hogy majd ma eszem egy melengető Pho levest, napsütés ide, vagy oda, ma ezzel kezdtünk: 

Funky Pho (103-as stand)

2015_05_23_3.jpg

Nem hagytuk ki a tavaly nagyon bevált Sarki Fűszeres féle fehérboros fekete kagylót. Ami most egy kicsit csalódás volt, mert mint megtudtuk az idei első szállítmány kagyló sajnos még nem nőtt elég nagyra, vagyis a kis héjakban néha nagyítóval kellett keresni a kagyló húsát, ami nem is csusszant ki olyan könnyen a héjból, mint kellett volna. Az íze egyébként rendben volt teljesen, csak enni nem volt egyszerű. 

Sarki Fűszeres

2015_05_23_4.jpg

Az idei Gourmet Fesztivál számomra abszolút nyertes fogása, az amúgy számomra eddig ismeretlen veszprémi Villa Medici főétele volt, amit ráadásul egy gyönyörű lila tányéron szervíroztak. Pincér állt a standjuk előtt, aki kedves volt, gyakorlatilag megterített nekünk, vendégül látott, mintha otthon az étteremben lettünk volna, nem egy tömegfesztiválon. És hát az étel... csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla: borjúszűz és borjú T-bone fava bab szósszal és batátapürével. Isteni finom volt, a hús vajpuha, a köretek harmonikusak, gyönyörűek! 

Villa Medici 

2015_05_23_6.jpg

2015_05_23_7.jpg

A napot egy Zazzis pisztáciás, feketeribizlis "szendviccsel" zártuk. A látvány csak, ez nem valami gagyi toast kenyeres szendvics. Isteni pisztáciás piskóta, benne a gyümölcsös krémek. WOW!

Zazzi cukrászda

2015_05_23_9.jpg

Még nem maradtatok le semmiről, vasárnap estig még vár titeket is a Gourmet Fesztivál2015! 

Ha tetszett a poszt, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss bejegyzésről elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr487481776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása