Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Gundel palacsinta

az örök klasszikus

2022. március 07. - HZsuzsi84

img_20210117_190748.jpg

Hozzávalók 8-10 darabhoz:

A diós töltelékhez:

  • 125 g darált dió
  • 50 g cukor
  • 125 ml tej
  • 1 narancs
  • 25 g mazsola
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek rum

A csokiöntethez:

  • 100 g étcsokoládé
  • 4 ek cukor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 2 tk kakaópor
  • 300 ml tej
  • 2 tojássárgája
  • 3 ek rum

A palacsintához:

  • 2 tojás
  • 200 g liszt
  • 300 ml tej
  • 300 ml szóda
  • 1 csipet só
  • 2 ek olaj

+olaj a palacsinta sütéséhez

+vaj a kész palacsinták lepirításához

+ pirított dió a tálaláshoz

A diós töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a rumot, pár perc alatt besűrítjük. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a fahéjat és a mazsolát.

A csokiöntethez a csokit és a tejet gőz fölött összeolvasztjuk, majd a tojássárgájákat hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk, és az összes többi hozzávalóval pár perc alatt összefőzzük.

A palacsintákat hagyományos módón megsütjük. Megtöltjük a diós töltelékkel, négyrét hajtjuk, majd kevés olvasztott vajon lepirítjük, a csokiöntettel meglocsolva, pirított dióval megszórva tálaljuk. 

 

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát, hogy minden posztról elsőként értesülj! További képekért, meg gyere az Instagramra! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr4915404104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása