Idén is örömmel veszek részt a Segítsüti jótékonysági kezdeményezésben, ahol szokás szerint 30 gasztroblogger által felajánlott süteményekre lehet licitálni április 11. és 15. között. A befolyt összeget 100%-ban jótékony célra fordítják. Idei támogatottunk a Démétér Ház, akik a Szent László Kórház Csontvelő-transzplantációs osztályán kezelt, transzplantáción átesett, még gyakori nyomon követést igénylő vidéki gyerekek és családjuk részére hoztak létre apartmanokat. Terveink szerint az apartmanok informatikai hálózatát fogjuk fejleszteni a befolyt összegből, segítve ezzel a gyerekek tanulását, szórakozását.
Nagy büszkeséggel töltött el, hogy tavaly a tortámnak a 3. legmagasab licitösszeggel sikerült támogatnia a jótékony célt. Idén is nagy szeretettel álmodtam meg az alábbi süteményt.
Egy klasszikus magyar desszertet, a somlói galuskát öntöttem torta formába, benne minden fontos alkotóelemmel: kakaós, diós és sima piskóta réteg, vaníliakrém, rumos szirup, mazsola, sárgabaracklekvár, csokiöntet. A tortát külön kérésre glutén-, sőt akár laktózmentes verzióban is el tudom készíteni. A torta mellé jár egy üveg rumos csokiszósz, amit szeletelés után a tálalásnál érdemes a szeletek mellé kínálni. A torta jó nagy, 12 főnek bőségesen elegendő.
A torta sérülékenysége miatt nem postázható, szóval kérem csak olyanok licitáljanak majd, akik tudják vállalni, hogy Budapesten vagy környékén (pl. Nagykovácsi) meg tudjuk oldani a személyes átadást.
A félreértések elkerülése végett a torta frissen készül a licitnyertesnek, vele előre egyeztetett időpontban.
Fotók: Fördős Péter
Nemsokára recept is lesz... Szóval érdemes követni a RozéKacsa Facebook oldalát is, hogy minden posztról elsőként értesüljetek!