Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Spárga még mindig: spárgás-baconos-paradicsomos fusili

2015. május 14. - HZsuzsi84

img_4029.JPG

Bár a rengeteg import zöldséget/gyümölcsöt jóformán az év bármely napján meg tudjuk venni, vannak bizonyos dolgok, amiket gyakorlatilag csak szezonjában lehet enni. A spárga is ilyen, nem is igazán pénz kérdés, télen nem nagyon lehet hozzájutni friss spárgához. Én ezért (is) alig várom mindig a tavaszt, mert spárgát spárgával tudok enni ilyenkor. Egy hete nem telt el nap, hoyg ne ettünk volna valami spárgásat. Krémlevest, sült spárgát, rizottót, tésztát, omlettet. A lehetőségek tárháza majdhogynem végtelen. 

Ma ebédre készítettem ezt a villám gyors tésztát. Csak magamnak ritkán főzök, de ez tényleg a 10 perc alatt összedobható zacskós levesnél is gyorsabb kaja. És ehhez képest szuper finom! 

img_4037.JPG

Hozzávalók (pontos mennyiségeket nem nagyon tudok írni, de nem is nagyon lehet elrontani!)

  • személyenként 8-10 dkg fusili (de persze másfajta tészta is jó)
  • bacon kockák
  • néhány szál spárga, végei levágva, a többi része felkarikázva, csúcsai egyben hagyva 
  • pár szem koktél paradicsom
  • egy darabka vaj
  • egy kisebb ág rozmaring
  • kevés fehér bor
  • tetejére: parmezán, friss petrezselyem

A tésztát feltesszük főni, közben összedobjuk a mártást. Egy serpenyőben lepirítjuk a bacon kockákat, majd kivesszük egy tálkába. A visszamaradt zsíron elkezdjük a felkarikázott spárgát sütni, majd borsozzuk (a sóval óvatosan, mert a bacon biztos, hogy sós). Felöntjük egy kis fehérborral, aminek elforraljuk gyorsan az alkoholtartalmát, ha az alkohol redukálódott, mehetnek bele a felezett koktélparadicsomok, a finomra vágott rozmaring levelek és így is sütjük pár percig. A végén hozzászedünk egy merőkanálnyit a tészta főzőlevéből, és beledobunk egy darabka vajat, ezzel tesszük krémessé a zöldségek mártását. A kifőtt tésztát leszűrjük, és a serpenyőbe zuttyintjuk, mehetnek vissza a pirított bacon kockák is, összeforgatjuk és friss petrezselyemmel és parmezánforgácsokkal tálaljuk. 

img_4035.JPG

img_4038.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr907457592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása