Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Az ősz egy tányéron

2015. november 09. - HZsuzsi84

img_6172.JPG

Van amikor nem tervezem meg előre, hogy mit fogok főzni, hanem intuitív módon megveszem, ami megtetszik, aztán lesz belőle valami. A minap egyszerűen nem tudtam ellenállni egy pagoda karfiolnak, a természet egyik legszebb kreálmánya, vetekszik nálam a hópelyhek és jégvirágok tökéletességével. 

d783ab8b7b653f01b8b9e136c6c401ce5855ba502488af26c038f2d995f02743.jpg

Sütőtököm még volt egy darab itthon és egy gránátalma is már nagyon megérett a leölésre, így jött létre ez a saláta. Színes, ízes, egészséges. Kell még valami? 

Hozzávalók (4 személyre)

Pontos mennyiségeket nem írok, mert igazából csak úgy találomra összepakoltam mindent, a képeken láthatjátok nagyjából az arányokat. Legyen szép színes, semmi ne legyen benne túl domináns és akkor finom is lesz. 

  • 1 pagoda karfiol fele
  • 1 gránátalma magjainak kb. a fele
  • 1 darabka sütőtök
  • fél bögre köles (de quinoával - akkor még paleo is -, vagy bulgurral is készíthető) 
  • 1 kisebb kínaik kel kb. fele
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, olívaolaj
  • 1 narancs vagy 2 mandarin kifacsart leve

A kölest, vagy a választott gabona félét sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A karfiolból csinos kis rózsákat vágunk, a sütőtököt kb 1,5 cm-es kockákra daraboljuk. Forrásban lévő sós vízben ezeket kb. 2 percig blansírozzuk, nem kell teljesen puhára főzni, csak veszítsék el a nyersességüket, majd leszűrjük.

A karfiol- és sütőtökdarabokat forró serpenyőben egy kevés olívaolajon körbepirítjuk. 

Az összeállításhoz összekeverjük a megfőtt kölest, a lepirított zöldségeket, a gránátalma magjait, a vékony csíkokra vágott kínai kelt és az apróra vágott petrezselymet. A narancs vagy mandarin kifacsart levét 3 ek olívaolajjal és 1 tk mézzel simára keverjük, sózzuk-borsozzuk és a salátára öntjük. Én most mézes-mustáros csirkemellet sütöttem hozzá, de akár grillezett sajttal vagy kacsamellel is szuper lehet (és még magában is). 

(Ha lett volna itthon, akkor pirított pisztáciát vagy kesudiót szórtam volna még rá egy picit.)

img_6170.JPG

img_6177.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr818058424

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.11.11. 17:13:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása