Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Tavaszi kevert saláta medvehagymás joghurtos öntettel

2017. március 27. - HZsuzsi84

sali.jpg

Gyakorlatilag bármikor képes vagyok salátát enni, de amikor tavasszal megjelennek az első zödségek, ropogós retkek, friss saláták, zamatos újhagymák és persze a medvehagyma, akkor pláne erős az indíttatás, hogy egy gyors ebéd, vagy vacsora saláta legyen. 

Ez az egyszerű kevert saláta attól lesz különleges, hogy egy medvehagymás joghurtos öntetet készítettem hozzá. Ha van egy kis maradék sült hús, akkor a munka konkrétan 5 perc az egésszel. 

Hozzávalók 2 személyre:

  • fél római saláta 
  • 6 szem koktélparadicsom
  • 2 szál újhagyma
  • negyed kígyóuborka
  • 2- 3 retek
  • az öntethez: 1 dl joghurt, 6 levél medvehagyma, fél citrom facsart leve, só, bors
  • feltétnek: maradék sült csirkemell vagy grill csirke 

Az öntethez a medvehagymát durvára vájuk, majd összeturmixoljuk a joghurttal és a citromlével. Ha nem lenne elég folyós, egy pici vízzel higíthatjuk. Sózzuk, borsozzuk. 

A római salátát felcsíkozzuk és tálra rendezzük, rászórjuk a félkarikákra vágott retkek, a kockázott uborkát, az apróra vágott újhagymát,  a negyedelt koktélparadicsomotkat és a csirkemell szeleteket, majd meglocsoljuk a medvehagymás johurtos öntettel. 

Tipp: Húsvétkor csirkemell helyett a húsvéti sonkával, vagy akár tojással is kitünő. Az öntetbe egy pici tormát is tehetünk. 

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr2712374643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása