Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Egyserpenyős medvehagymás csirke

2019. március 20. - HZsuzsi84

img_20190319_222928_162.jpg

Nem akartam kiposztolni ezt a receptet, mert csak egy sötétben lőtt telefonos képem van róla, de annyian kértétek, hogy megadtam magam. De azért egyszer majd elkészítem világosban és csinálok róla szép képeket is. :) 

A receptet viszont addig is közzéteszem: igazi hétköznapi gyors, egyszerű kaja, kevés hozzávaló, kevés eszköz, gyors elkészítés, szuper ízek. Kell ennél több? Medvehagymaszezonban kötelező darab! 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g csirkemellfilé
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 100 ml fehérbor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 250 ml tejszín
  • 1 marék reszelt parmezán

A csirkemelleket lapjával félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben (amit később majd a sütőbe is be tudunk tenni) kevés olívaolajon körbepirítjuk, majd kivesszük. A serpenyőben lepirult  pörzsanyagot a fehérborral feloldjuk, majd ráöntjük a tejszínt is és összeforraljuk. Beleszórjuk a megmosott és apróra vágott medvehagymát, pár percig főzzük, majd botmixerrel egy picit összezúzzuk (nem kell homogénre). Az elősütött hússzeleteket visszaültetjük a serpenyőbe, megszórjuk a tetejét reszelt parmezánnal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük, ha megpirult a tetején a sajt, kész is. Főtt rizzsel (vagy bármilyen más körettel) tálaljuk. 

Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon, hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr6214386802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása