Ezt a szépséges tortát készítettem Húsvétkor a 2 éves kis Beni szülinapjára. Ünnepi, tavaszi, friss, üde, citromos-epres-csokis.
A recepttel még adós vagyok, de mivel az eperszezon még csak most jön, nincs késő! Már csak apropót kell találnotok hozzá, hogy megsüssétek!
Hozzávalók:
- 5 tojásból sütött kakaós piskóta, recept itt
- fél adag lemon curd, recept itt
- 25 dkg mascarpone
- 125 ml tejszín habbá verve 2 tk porcukorral
- friss eper
- díszítéshez csokoládé szívecskék (vagy bármi más)
A piskótát megsütjük és ha kihűlt 3 lapba vágjuk. A citromkrémet habverővel fellazítjuk és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A krémmel megkenjük a tortalapokat, amire szeletelt eper szemeket fektetünk, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejét tetszés szerint díszítjük. Pár órát érdemes hűteni tálalás előtt.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!