Én még mindig nem unom a spárgát. Az elmúlt 3 hétben szerintem hetente a hét napból kb. 6-szor ettünk spárgát. Bármilyen formában jöhet. Olyan rövid ideig lehet enni, ki kell használni a szezont!
Jöjjön most egy ötlet, amivel a csirkemell izgalmassá és szuper szaftossá tehető. Pár dolog kell csak hozzá, nagyon gyorsan megvan és a gyerekek is imádják (jó, van aki lepiszkálja a spárgát a tetejéről). Az előpirított csirkemell szeleteket zöldspárgával takartam be, majd sóval, borssal és bazsalikommal kikevert mascarponéval kentem meg az egészet, a tetejére reszelt parmezán került, fél óra a sütőben és kész is.
A mascarponéval és a parmezánnal összesült spárga akár köretként is funkcionálhat, de én egy kis rizst is főztem mellé (a gyerekek kedvéért).
Ezzel a módszerrel egyébként spárga nélkül is nagyon finom csirkét lehet sütni, akár olajbogyót, koktélparit, aszalt paradicsomot, (vagy bármi mást) is tehetünk a csirkemellre, és úgy rá a mascarponét. Isteni az is, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 1 csomag zöldspárga
- 250 g mascarpone
- friss bazsalikom
- reszelt parmezán
- só, bors, olívaolaj
A csirkemelleket ujjnnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben egy kis olívaolajon hirtelen körbepirítjuk őket.
A spárgák végét letördeljük (ahol magától törik, onnantól fás az alja, és azt el kell dobni), meghámozni nem szükséges.
A szobahőmérsékletű mascarpoént sózzuk, borsozzuk és apróra vágott bazsalikommal ízesítjük.
Egy sütőedényben egy rétegben letesszük az elősütött hús szeleteket, ráfektetjük a spárga szálakat, majd megkenjük a kikevert mascarponéval. A sajtkrém kicsit sűrűnek tűnhet, de nem érdemes hígítani, így lesz jó az állaga a végén. A tetejére reszelt parmezán kerül és 180 fokos sütőben fél óra alatt pirosra sütjük.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!