Pakoljátok át a varrókészletet a dán vajas kekeszes dobozokból, és töltsétek fel isteni vaníliás vajas kekszekkel! :)
Ez most egy alaprecept, de lehet variálni: pl. a liszt felét darált mandulára cserélni, vagy reszelt citromhéjjal/narancshéjjal ízesíteni.
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz)
- 150 g puha vaj
- 150 g porcukor
- 1 vaníliarúd
- 5 tojássárgája
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- a tetejére: kristálycukor
Ellentététben az omlós linzertésztáknál megszokott eljárástól, hogy a lisztben morzsoljuk el a hideg vajat, most a puha vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a vanília kikapart magjait, majd a lisztet és a sót. A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, majd kb 5 cm átmérőjű karikákat nyomunk belőle sütőpapírral borított tepsire. Sütés előtt érdemes fél órára a hűtőbe tenni a megformázott kekszeket, hogy a mintát jobban megtartsa sülés közben.
Egy-egy csipet kristálycukorral megszórjuk a karikákat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük (ha már picit barnul a széle, de még világos, jó is!)
A tepsin hagyjuk kihűlni, majd fém dobozba zárjuk, nehogy túl gyorsan elfogyjon :)
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!
És mindenképp kövess Instagramon is, ott folyamatos a tartalom! :)