Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Dán vajas keksz

2024. február 04. - HZsuzsi84

img_20240130_111013.jpg

Pakoljátok át a varrókészletet a dán vajas kekeszes dobozokból, és töltsétek fel isteni vaníliás vajas kekszekkel! :) 

Ez most egy alaprecept, de lehet variálni: pl. a liszt felét darált mandulára cserélni, vagy reszelt citromhéjjal/narancshéjjal ízesíteni. 

Hozzávalók (kb. 50 darabhoz)

  • 150 g puha vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 5 tojássárgája
  • 250 g liszt
  • 1 csipet só
  • a tetejére: kristálycukor

Ellentététben az omlós linzertésztáknál megszokott eljárástól, hogy a lisztben morzsoljuk el a hideg vajat, most a puha vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a vanília kikapart magjait, majd a lisztet és a sót. A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, majd kb 5 cm átmérőjű karikákat nyomunk belőle sütőpapírral borított tepsire. Sütés előtt érdemes fél órára a hűtőbe tenni a megformázott kekszeket, hogy a mintát jobban megtartsa sülés közben. 

Egy-egy csipet kristálycukorral megszórjuk a karikákat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük (ha már picit barnul a széle, de még világos, jó is!)

A tepsin hagyjuk kihűlni, majd fém dobozba zárjuk, nehogy túl gyorsan elfogyjon :) 

 img_20240130_111038.jpg

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

És mindenképp kövess Instagramon is, ott folyamatos a tartalom! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr5618314865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása