Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

"Borsós tészta"

a szülinapos kívánságára

2016. április 05. - HZsuzsi84

img_7424_photoshop.jpg

Ma van a másodszülöttem 3. születésnapja, és azon kívül, hogy reggel nekiestem a tortakívánsága teljesítésének ("eper és csoki legyen rajta!"), megkérdeztem, hogy mit csináljak neki ebédre. A válasz: "borsós tésztát". Ezalatt a mac&cheese-t érti, amit egy kis borsóval szoktam felturbózni, de ha az embernek nincs kedve/ideje/vaja besamel mártás készítéséhez, akkor van egy annál is egyszerűbb megoldás, tényleg 10 perc! 

Szóval nagy pofátalanság lenne receptnek nevezni, legyen inkább ötlet, de amikor nincs itthon semmi és egész délelőtt kint voltunk a csodaszép tavaszi időben (vagy tortát sütöttem) és nincs sok idő ebédet varázsolni, akkor tökéletes megoldás, a gyerek imádja! 

Hozzávalók (2 fő részére)

  • 16 dkg valamilyen tészta
  • két marék fagyasztott zöldborsó (nem mérem sosem) 
  • 125 ml tejszín
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 2 ek reszelt edami sajt (persze bármi más is lehet, most épp ez volt itthon) 
  • só, bors, szerencsendió
  • friss petrezselyem, vagy snidling

A tésztát és a fagyasztott borsót forrásban lévő sós vízbe dobjuk (mehet egyben!), mire a tészta megfő, addigra a borsó is pont megpuhul mellette. Ha friss borsót használunk, akkor a tészta főzőidejének utolsó két percében dobjuk csak a vízbe. 

Közben lereszeljük a sajtokat. A tejszínt felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy kis szerecsendiót és hozzáadjuk a reszelt sajtot, amint beleolvadt kész is a mártás. A megfőtt tésztát és borsót leszűrjük és a tejszínes sajtmártásra zuttyintjuk. Apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk. Frissen finom szaftos, ha kihűl, akkor a tészta magába szívja a nedvességet és már nem az igazi, szóval meg kell enni az egészet :) 

img_7428_photoshop.jpg

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr408568294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása