Amikor azt hiszi az ember, hogy nincs otthon semmi, akkor is össze lehet dobni izgalmas fogásokat néhány alapanyagból. Ebben a töltött krumpliban az avokádó az egyetlen, ami mondjuk nem alapfelszerelése egy háztartásnak, de pár száz forintért kapható mostmár a legtöbb szupermarketben és zöldségesnél. Ezen kívól néhány szem krumpli, paradicsom, sajt és kész is a varázslat.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 nagyobb krumpli
- 1 érett avokádó
- olívaolaj
- só, bors
- 1 paradicsom
- reszelt cheddar sajt
- 1 ek reszelt parmezán
- 1 citrom
- friss petrezselyem
- tálaláshoz: tejföl
A krumplikat félpuhára főzzük, félbevágjuk és egy kiskanállal óvatosan kikaparjuk a belsejét. Az avokádó húsát kikanalazzuk, facsarunk rá egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg, majd elkeverjük a krumpli kikapart belsejével. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a reszelt parmezánt és a paradicsom felkockázott húsát (a magos, leves közepét kikanalazzuk előtte). Friss petrezselyemmel ízesítjük és a tölteléket a krumplicsónakokba töltjük. Reszelt cheddar sajtot szórunk rá, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalásnál akár egy kis tejfölt is kanalazhatunk rá (nekem most épp nem volt itthon).
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!