Az isteni fűszeres szirupos gyömölcs feltétje lehet zabkásának, amerikai palacsintának, gofrinak, tökéletes reggeli egy kis natúr joghurttal és granolával, de egy gombóc vaníliafagyival egy brownie tetejére is remek topping.
Mielőtt elárasztják a piacokat a nyári friss gyümölcsök, érdemes a tél folyamán sokszor megunt almát/körtét is feldobni.
Hozzávalók egy nagy csatos üveghez:
- 1 nagy keményebb körte
- 2 keményebb zöldalma
- 500 ml víz
- 125 g nádcukor
- egy darabka friss gyömbér
- 1 kezeletlen héjú citrom
- 1 rúd fahéj
- 1 szem csillagánizs
- 4 szem kardamom (a hüvely megtörve, a benne lévő magokra van szükség)
A vizet egy kisebb lábosba öntjük, belereszeljük a gyömbért és a citrom héját, belefacsarjuk a levét, majd beleszórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a nádcukrot és az egészet összeforraljuk.
Közben meghámozzuk a körtét és cikkekre vágjuk, a csumáját kivágjuk. A körtegerezdeket a fűszeres szirupba dobjuk.
Utána látunk neki az almák hámozásához és darabolásához (mert a körtének több idő kell), ha a körték már egy picit elkezdtek puhulni, akkor adjuk hozzá az almát is. Gyöngyözve főzzük 10-15 percig. Nem kell, hogy teljesen puhák legyenek, ugyanis a lében kell hagyni kihűlni, és a forró szirupban állva, még tovább puhulnak majd a gyümölcsök.
Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk felhasználásig.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!
És mindenképp kövess Instagramon is, ott folyamatos a tartalom! :)