Hétköznap, a gyerekeknek való reggeli gyártás közben szoktam csak bekapni pár falatot, de hétvégén van idő egy ráérős leülős nyugis reggelire.
Ez a spenótos tükörtojás pár perc alatt elkészül egyébként, szóval nem kell nagy melóra gondolni, de mondjuk a sütőt be kell kapcsolni hozzá. Mellé egy pohár frissen facsart narancslé és tényleg jobban indul a nap.
A menzákról ismert spenót-tojás kombót verjétek ki a fejetekből, ez valami egészen más! :)
Hozzávalók (2 főre)
- egy doboz zsenge spenótlevél (nem tudom hány gramm volt, de kb bármennyi lehet, úgyis összeesik)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- pár szem koktélparadicsom
- só, bors, olívaolaj
Érdemes olyan serpenyőt választani, amit be lehet tenni a sütőbe. A zsenge spenótleveleket fokhagymás olívaolajon megfuttatjuk, éppen csak annyi ideig, hogy összeessenek, sózzuk, borsozzuk, majd úgy oszlatjuk el a serpenyőben, hogy legyen helye a tojásoknak. Beleütjük a 4 tojást, majd köré ültetjük a felezett koktélparadicsomokat.
180 fokos sütőben 5-10 perc alatt megsütjük, amint látjuk, hogy a tojás már nem teljesen nyers, gyakorlatilag ki is lehet venni, mert a forró serpenyőtől még úgyis sül tovább, még az asztalon is. Pillanatok alatt főtt tojás lesz belőle, szóval érdemes figyelni.
Frissen őrölt borssal és petrezselyemmel megszórva, friss kiflivel/bagettel vagy akár pirítóssal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!