Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Sütőben sült spenótos tükörtojás

már megint egy hétvégi reggeli ötlet

2016. február 19. - HZsuzsi84

img_7174.JPG

Hétköznap, a gyerekeknek való reggeli gyártás közben szoktam csak bekapni pár falatot, de hétvégén van idő egy ráérős leülős nyugis reggelire. 

Ez a spenótos tükörtojás pár perc alatt elkészül egyébként, szóval nem kell nagy melóra gondolni, de mondjuk a sütőt be kell kapcsolni hozzá. Mellé egy pohár frissen facsart narancslé és tényleg jobban indul a nap. 

A menzákról ismert spenót-tojás kombót verjétek ki a fejetekből, ez valami egészen más! :)

Hozzávalók (2 főre)

  • egy doboz zsenge spenótlevél (nem tudom hány gramm volt, de kb bármennyi lehet, úgyis összeesik)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • pár szem koktélparadicsom
  • só, bors, olívaolaj

Érdemes olyan serpenyőt választani, amit be lehet tenni a sütőbe. A zsenge spenótleveleket fokhagymás olívaolajon megfuttatjuk, éppen csak annyi ideig, hogy összeessenek, sózzuk, borsozzuk, majd úgy oszlatjuk el a serpenyőben, hogy legyen helye a tojásoknak. Beleütjük a 4 tojást, majd köré ültetjük a felezett koktélparadicsomokat.

img_7166.JPG

180 fokos sütőben 5-10 perc alatt megsütjük, amint látjuk, hogy a tojás már nem teljesen nyers, gyakorlatilag ki is lehet venni, mert a forró serpenyőtől még úgyis sül tovább, még az asztalon is. Pillanatok alatt főtt tojás lesz belőle, szóval érdemes figyelni. 

Frissen őrölt borssal és petrezselyemmel megszórva, friss kiflivel/bagettel vagy akár pirítóssal tálaljuk. 

img_7177.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr998401204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása