Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Pesto zöldborsóból

vagy akár spárgából

2015. június 30. - HZsuzsi84

A klasszikus pesto hozzávalói ugyebár: bazsalikom+fokhagyma+parmezán+fenyőmag+olívaolaj De pestot gyakorlatilag bármilyen zöldfűszerből lehet csinálni, és a magokat is ízlés szerint lehet variálni benne. Tavasszal nagyon szeretem pl. a medvehagymásat, akkor fokhagyma nem kell…

Tovább

Az első számú családi receptünk

házi csokitorta

Minden családban vannak olyan receptek, amik generációról generációra öröklődnek tovább. Persze nem csak a különlegessége miatt lehet ez így, hanem mondjuk mert egy jeles eseményhez kötődnek. Anyukámtól nászajándékba kaptam egy kézzel írt szakácskönyvet, amiben a desszerteknél az első számú recept…

Tovább

Hideg meggyleves

a kánikula sztárja

Egy meleg nyári napon nincs is jobb egy hideg meggylevesnél. Nyilván, ahány ház annyi szokás, ami miatt én mégis megosztom a meggyleves receptemet, az az, hogy pár éve kitaláltam egy kis csavart, amitől szerintem mindent ver ez a verzió (hangsúlyozom, az én ízlésem szerint, ettől…

Tovább

Zöldségágyon sült csirkecomb

A héten elkezdődött a nyári szünet, a nagyobbik gyerkőc sincs oviban, 2,5 hónapig itthon boldogítjuk egymást hármasban. Sokszor kérdezik tőlem, hogy mikor/hogy főzök 2 gyerek mellett. Én egyébként simán főzök mellettük/velük, de a délelőttöt szeretem aktívan tölteni a…

Tovább

Egy igazi olasz, igazi olasz étterme Budapesten

Van jó pár olasz(nak mondott) étterem Budapesten. Ugyebár a leggagyibb pizzériák is hangzatos olasz nevet viselnek és akkor már azt hiheti az ember, hogy ott valami autentikus itáliaival fog találkozni. Nem rég egy eldugott kis étteremben voltam a belvárosban, ami a világ bármely…

Tovább

Epres túrótorta

Marci 5. szülinapjának 2. tortája

A nagyobbik fiam múlt hét vasárnap volt 5 éves. Pénteken zsúrt tartottunk neki, szombat-vasárnap a családjainkkal ünnepeltük, hétfőn meg az oviban. Szóval 4 nap alatt 4 tortát sütöttem neki. És a 4 torta 4 különböző volt. Ez volt a 2. számú.  Szerencsére egyáltalán nem…

Tovább

Friss ropogós nyári saláta

ettetek már nyersen spárgát??

Jamie Oliver egyik szakácskönyvében van egy saláta recept, amiben nyers cukkini szalagok vannak: sárga és zöld cukkini vegyesen zöldséghámozóval vékony csíkokra vágva, egy chilis-limeos-olívaolajos öntettel nyakon öntve, isteni finom. Ha az uborkát simán esszük nyersen, akkor a…

Tovább

Spárgával sült mascarponés csirkemell

egy gyors hétköznapi fogás

Én még mindig nem unom a spárgát. Az elmúlt 3 hétben szerintem hetente a hét napból kb. 6-szor ettünk spárgát. Bármilyen formában jöhet. Olyan rövid ideig lehet enni, ki kell használni a szezont!  Jöjjön most egy ötlet, amivel a csirkemell izgalmassá és szuper szaftossá…

Tovább

Miért érdemes kimenni a Gourmet Fesztiválra?

Irány a Millenáris!

Idén is a Millenáris ad otthont a Gourmet Fesztiválnak, csütörtök délutántól egészen vasárnap estig. Ha még gondolkodtok rajta, hogy kimenjetek-e, én mondom ne habozzatok, tényleg érdemes!!!  Gumicsizma, esőkabát, esernyő, és irány a Millenáris!  De hogy miért? Mert csomó…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil