A házi fagyikészítésnek számos módja van, a semifreddot azért szeretem nagyon, mert nem kell hozzá se fagylaltkészítő gép, se semmilyen extra eszköz, vagy hozzávaló. A krém amit elkészítünk hűtés előtt is nagyon finom, formába fagyasztva meg igazán látványos lesz. Szeletelés előtt pár perccel érdemes kivenni a mélyhűtőből, akkor kicsit meglágyul és így kifejezetten krémes, nem jeges az állaga.
Az alaprecept igazából bárhogy variálható én most málnaszemeket és hajszál vékony étcsoki lapocskákat rétegeztem le a krémmel, de akár pirított magvakat (pl. a pisztácia gyönyörű lett volna benne), vagy kandírozott gyümölcsöket is lehet bele tenni. Variáljátok ízlés szerint!
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 5 tojássárgája
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 vaníliarúd
- 400 ml habtejszín
- 1 ek rum
- málna
- 50 g étcsoki
A csokit gőz fölött megolvasztjuk és egy spatula segítségével egészen vékony rétegben elkenjük egy sütőpapíron. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, míg a semifreddo alapját elkészítjük.
A tojások sárgáját a cukor kétharmadával és a vanília kikapart magjaival egy habüstbe tesszük, majd gőz fölé helyezve elkezdjük robotgéppel keverni, addig míg egészen kivilágosodik és a volumene is megnő, belekeverjük a rumot majd félretesszük hűlni. Közben elkezdjük keverni a tojásfehérjéket is, hozzáadjuk a maradék cukrot és úgy verjük egészen kemény habbá. A tejszínt is habbá verjük. A gőzölt tojáshabot, a tojásfehérjehabot és a tejszínt óvatosan összekeverjük, majd egy folpackkal kibélelt szögletes püspökkenyér formába öntjük, a málnaszemekkel és a megdermedt vékony csoki lapocskákkal rétegezve. Minimum 4 órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy kicsivel kivesszük a fagyasztóból, majd málnaszemekkel és csokilapokkal díszítve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!