Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

"Pizzaízű" csirke

2018. január 30. - HZsuzsi84

img_0691_large_2.JPG

Szeretem a csirkemellből készülő, gyors, mégsem unalmas, finom fogásokat. Ez most egy igazi kamrakaja. Reggel előkaptam a mélyhűtőből a csirkemellet, szobahőmérsékleten szépen kiolvadt, este meg fél óra alatt vacsora lett belőle.

A passata savasságának köszönhetően igazán omlósra sül a hús és a paradicsom-zöldfűszer-sajt kombó meg hozza a pizzás ízélményt, csak tészta nélkül. A gyerekeknél is igen népszerű volt. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csirkemellfilé
  • 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
  • 1 mk fokhagymapor
  • 1 tk oregánó
  • só, bors
  • olívaolaj
  • kevés parmezán/ 1 mozzarella
  • a körethez: krumpli
  • a tálaláshoz: friss petrezselyem vagy bazsalikom

A csirkemellet felszeleteljük és sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben kevés olívaolajon elősütjük a szeletek mindkét oldalát. Egy hőálló tálba öntünk egy keveset a passataból, erre fektetjük az elősütött hússzeleteket, majd nyakon öntjük a maradék passatával, megszórjuk a fűszerekkel és reszelt parmezánt vagy vékonyra szeletelt mozzarellát teszünk a tetejére. 190 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt összesül. A paradicsom szép mártássá sűrűsödik, a sajt a tetejére olvad, a hús omlós lesz. Még a mindenhez ketchupot evő gyerekem is megelégedett a hússal sült paradicsommártással, hoppá! :)  

Előfőzött, serpenyőben aranyszínűre pirított krumpliszeleteket kínálunk mellé. Frissen vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal megszórva tálaljuk.

A hús hidegen szendvicsbe is isteni. A paradicsommártással megkenni egy zsömlét/bagettet, rá a vékonyra szeletelt hús, pár salátalevél és kész is! 

img_0684_large.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr113616484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2018.01.30. 18:08:51

Ki lehene próbálni pl. a fasírtízű halat is, elvégre mi a fenének együnk külön fasírtot és halat, meg pizzát és csirkét, amikor egyszerre letudhatjuk mindet. :DDD

HZsuzsi84 2018.02.01. 21:48:03

@Parajpuding: jogos, a csokiízű spenótra biztos nagy lenne a kereslet
süti beállítások módosítása