Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

Cookie

a legjobb csokis keksz

2020. március 26. - HZsuzsi84

cookie3.JPG

Aki régóta követi a blogom, az tudja, hogy "kekszes" vagyok, imádom, ha tele van a kekszes üveg házi készítésű keksszel. Nem is tudom, hogy maradhatott ki idáig a klasszik csokis cookie receptje. De ami késett, nem múlik, íme: 

Az amerikai típusú omlós cookie, nem száraz, de nem túl puha, a legjobb állagú keksz, szerintem. Nem mondanám, hogy ez egy diétás dolog,de legalább nem 40 dkg cukor van benne (mint egy csomó hasonló receptben), "csak" 20 dkg. :) 

cookie2.JPG

Hozzávalók kb. 45 darabhoz:

  • 150 g puha vaj
  • 200 g nádcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 225 g liszt
  • 1 tk keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 200 g étcsokipasztilla (vagy durvára vágott étcsoki)

A puha vajat habosra keverjük a nádcukorral, hozzáadjuk a vaníliát és a sót, majd a tojásokkal is kikeverjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a vajas masszához adjuk, a legvégén a csokit is beleforgatjuk a masszába. Diónyi adagokban (én egy karalábévájóval szoktam adagolni) sütőpapírral borított tepsire kanalazzuk, picit lelapítjuk, majd 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket. Hagyjuk a tepsin kihűlni, majd jól záródó üvegbe pakoljuk, hogy meddig áll el, nem tudom, mert még sosem tartott ki sokáig :D 

cookie1.JPG

cookie4.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát, hogy minden posztról elsőként értesülj! További képekért, meg gyere az Instagramra

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr2115557312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.