Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Vörösboros marharagu sütőtökkel

2016. október 14. - HZsuzsi84

Lélekmelengető nem csak egy süti lehet (bár leginkább az), hanem egy lassan főtt omlós marharagu is, gyönyörű sűrű szafttal. Ez most attól különleges, hogy sütötököt főztem bele, aminek egy részét már a főzés elején hozzátettem, ami így teljesen szétfőtt benne, ezzel gazdagítva a szaftot, aztán…

Tovább

Fügés diós pite

karamellizált pitemennyország

A hűvös idő beköszöntével egyre több időt tölt az ember otthon, jólesik bekapcsolni a sütőt, és már nem egy hideg fagyira vágyunk desszert gyanánt. Ez a fügés diós pite mindent tud, amit egy őszi finomságnak tudnia kell: édes, karamellizálódott, ropogós, ragacsos diós réteg a vékony omlós tészta…

Tovább

Konfitált kacsacomb

a tökéletes hétvégi ebéd

Kacsacombot gyakorlatilag szerintem csak konfitálni érdemes. Régi tartósítása eljárásról van szó: a bő zsírban, alacsony hőmérsékleten való hosszú sütés/főzés. A hús így eszméletlen szaftos és omlós lesz. Nem kell tőle megijedni, a végeredmény nem lesz zsíros, a sok zsír csak megvédi a húst a…

Tovább

Pulykamellsonka házilag

2. blogszülinap

Őrület, de tegnap lett 2 éves a RozéKacsa. Több mint 1 millió oldalletöltés, majdnem 5000 követő Facebookon, több mint 1000 Instagramon. Köszi, hogy itt vagytok, hogy olvastok, követtek, kommenteltek, főztök, kérdeztek, lelkesedtek.  Azért egy receptet is hoztam: bolti felvágottak helyett…

Tovább

Aszalt gyümölcsös kókuszgolyó

finomság az uszonnásdobozba

  Nem vagyok egy megveszekedett "biomami", de odafigyelek, hogy a gyerekek mit esznek, főleg, ha édességről van szó. És mivel én kifejezetten édesszájú vagyok, nálunk mindig van valami finomság. Kevés nevelési elvünk van, ami 6,5 év alatt még nem remegett meg, de az édességekkel kapcsolatos…

Tovább

'Graziano olasz kanalas desszertje'

Még érdemes csapni egy nyárbúcsúztató kerti partit, ritka az, hogy augusztus végén nem romlik el az idő, és ilyen igazán meleg napok vannak még.  Kerti partiban általában nagyobb társaságnak főzünk bográcsban, vagy grillezünk, ezekre az alkalmakra tökéletes választás egy előre elkészíthető, nagy…

Tovább

Panna cotta pie

Imádom a pitéket, és a könnyű krémes desszerteket is. Most a  klasszikus olasz panna cottát álmodtam meg 'tart' kivitelben, a végeredmény csodaszép lett. A panna cottát nem szeretem túl "gumisan", zselatintól remegve, éppencsak annyit szoktam rakni bele, hogy megtartsa. Sütöttem egy kakaós omlós…

Tovább

A kedvenc gyümölcslevesem: hideg őszibarack-krémleves

Ezt a hideg őszibarack-krémlevest évente egyszer biztosan elkészítjük, anyukám július végi születésnapján. Nagy hagyománya van a dolognak, több mint 20 évvel ezelőtt még egész kislányként a nővéremmel ketten meglepetés szülinapi ebédet főztünk anyukánknak (azóta emlegetjük :P), aminek az első fogása…

Tovább

Zöldbabos quiche

Én a három napos özönvíz alatt is megpróbáltam úgy csinálni, mintha nyár lenne, és  például ezt a gyönyörű zöldbabos quiche-t sütöttem (ejtsd: kis), ami egy francia sós lepény. A vajas omlós tésztában egy tejszínes-tojásos-sajtos töltelék van, amit bármivel fel lehet dobni, most épp friss zsenge…

Tovább

Málnás semifreddo roppanós étcsokoládéval

egy hűsítő olasz desszert, a forró nyári napokra

A házi fagyikészítésnek számos módja van, a semifreddot azért szeretem nagyon, mert nem kell hozzá se fagylaltkészítő gép, se semmilyen extra eszköz, vagy hozzávaló. A krém amit elkészítünk hűtés előtt is nagyon finom, formába fagyasztva meg igazán látványos lesz. Szeletelés előtt pár perccel…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil