Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Salátavariációk citrusokkal

csirkés-mandarinos és narancsos-garnélás

2017. január 20. - HZsuzsi84

Nagyon szeretem az olyan salátákat, amiben valamilyen citrusféle van. Savasságuk életre kelt egy egyszerű zöldsalátát is, és emellett csodaszéppé teszi az ételt. Most egy mandarinos csirkés salátát hoztam céklával, meg egy narancsos garnélásat, édesburgonyával. Próbáljátok ki! 

Tovább

Narancsos kalácspuding

A szikkadt kalácsfelhasználás legjobb módja, ha édes vaníliás tojásos tejjel nyakon öntjük és összesütjük, szezonfüggően gyümölcsökkel turbózhatjuk. Egy ráérős reggeli édes befejezésének, vagy egy tartalmas leves utáni második fogásnak is kiváló. Most épp naranccsal és kandírozott narancshéjjal…

Tovább

Egy krém, két süti

narancsos mascarponekrémmel töltött piskótatekercs és torta

Narancsos mascarponés krém egy ünnepi kakaós-mandulás piskótatekercsben és egy mogyorós-csokis tortában. Nem csak karácsonykor és nem csak Marci névnapján, tuti a siker bármikor! Mindkét változat könnyű, habos, ráadásul gluténmentes! 

Tovább

Kókuszos gofri-császármorzsa

aki lusta elővenni a gofrisütőt

Tudom, tudom, már nagyon el voltam tűnve. Aki követi az Instagram és Facebook oldalamat, az láthatta, hogy gyakorlatilag ki sem mozdultam a konyhából az elmúlt hetekben, csak éppen írni nem volt időm...  Az újév első receptje egy kókuszos gofri recept, de ha valaki lusta elővenni a gofrisütőjét,…

Tovább

Brownie karácsonyfa

egy egyszerű brownie karácsonyi kivitelben

A brownie karácsonyfa műfaját nem én találtam fel (sajnos, mert elég jó ötlet) :) évek óta tele van vele az internet. Számos külföldi oldalon láttam már a kis háromszögekre vágott, karácsonyfának öltöztetett browniekat. Magyarországon először Vrábel Krisztánál.   De annyira tetszik, hogy évek óta…

Tovább

Kacsamell csipkebogyóval: spanyol ízek Budapest szívében

megnyílt a La Parrilla

A belvárosi éttermek esetében mindig azt figyelem, hogy ha belép egy turista, milyen képet kap Magyarországról, Budapestről, a magyar gasztronómiáról. A Váci utca még mindig tele van turista lehúzó pocsék étteremmel, de szerencsére tényleg egyre több az olyan, ahol semmi félnivalónk nincs se a…

Tovább

Ciderben sült oldalas

Az alkohol csodákat tesz a hússal, legyen az vörösboros marhapörkölt, fehérboros csirke vagy egy sörben sült csülök, isteni omlós a végeredmény. Én most oldalast sütöttem jó kis almás ciderrel nyakon öntve. Az erjesztett almalé édessége és a savassága is kifejezetten jól áll a sertéshúsnak. Köretnek…

Tovább

Marcipános csokihab

Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis nagyon finom desszert ötletet mutatok, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de egy borongós őszi/téli estét is ér feldobni vele bármikor. Fűszeres spekulatius keksz (vagy mézeskalács), marcipános csokihab, tejszínhab és gránátalma alkotják a…

Tovább

Diós kifli és birsalmás párna

variációk leveles tésztára

Nyilván egy házi készítésű vajas leveles tésztának nyomába se érhet, de van az a pont, amikor jó szolgálatot tesz egy bolti, előre nyújtott leveles tészta, amiből megfelelő töltelékkel pillanatok alatt varázsolhatunk valami finomságot. Hirtelen betoppanó vendégeknek tökéletes választás. A töltelékek…

Tovább

Mandulás csokitorta

lisztmentes és isteni

Ez a süti nagy kedvencem. Nem kell hozzá túl sok minden, pillanatok alatt összeállítható, az évszaknak megfelelően lehet variálni, hogy mit kínálunk hozzá (gyümölcsöt frissen, vagy akár sütve, fagyit, tejszínhabot). És bár gluténmentes, de ez nem valami kompromisszumos mentesség, mivel liszt helyett…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil