Fotó: Puskás Nóri
Fahéjas illatfelhőbe burkolja a karácsonyi vásárokat, a ropogós cukros-fahéjas bundában bújó pirított mandula. Szerintem nem létezik ennél finomabb téli nasi. Elkészíteni pofon egyszerű, mindössze néhány percet vesz igénybe. És ez sajnos az elfogyasztására is igaz. Nem lehet eleget csinálni belőle!
Én nagyon szeretem karácsonykor ehető ajándékokkal meglepni a szeretteimet. Ez is egy remek tipp erre. Mindenki imádja!
A recept a tavaly karácsonyi Fördős Zé Magazinban jelent meg az ehető ajándékok rovatban. Magazin idén is van, most téli forró italjaim receptjeit találhatjátok benne, sok más fantasztikus téli fogás mellett. Keressétek az újságárusoknál, vagy rendeljétek meg online!
Fotó: Kecskés Kala
Hozzávalók:
- 150 g mandula (nem kell hogy hántolt legyen)
- 100 g cukor
- 1 mk fahéj
- 50 ml víz
- 1 csipet só
A mandulát egy száraz, vastag aljú serpenyőben, közepes lángon, gyakran rázogatva illatosra pirítjuk. Egy közepes méretű nyeles lábosban a vizet a cukorral, a sóval és a fahéjjal 1-2 percig forraljuk, majd beleüntjük a mandulaszemeket. Innentől kezdve folyamatosan keverjük, míg a cukorszirup szépen bevonja a magokat. Eleinte folyékony az egész, majd ragacsossá, nyúlóssá válik és nagyon hamar, amint elpárolog az összes víz, kikristályosodik a magok felületére a fahéjas cukor és akkor kész is. Egy sütőpapíron szétterítve hűlni hagyjuk, majd jól záródó dobozban/üvegben tároljuk. Csinos kis papírtölcsérben vagy zacskóvban igazán szép gasztroajándék lehet belőle.
Fotó: Puskás Nóri
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!