Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

4. blogszülinap

házi sós kiflik

2018. szeptember 11. - HZsuzsi84

img_0980_large.JPG

Ma 4 éve, hogy elkezdtem a blogot, hogy megszületett a RozéKacsa. Azóta majdnem 2 millió oldalletöltésnél tart az oldal és bár az utóbbi időben sajnos erre volt a legkevesebb időm, de éppen a blogszülinapon nem maradhattok új recept nélkül. Mondhatnám, hogy harmadik gyerekem ez a blog, de már a negyedik helyre csúszott vissza ;)

A nyaram a két gyerek szórakoztatásáról és a harmadik kihordásáról szólt elsősorban ;) így lettem 3 hete 3 gyerekes anyuka. 

jk16_kaszas_boglarka_2018-08-24_09_large.JPG

Ez a csodaszép pici tündér lány tegnap hordozókendőben rajtam aludt, miközben megsütöttem ezeket a kis kifliket. A recept egy ovis csoporttárs anyukától származik, az ovis évzáró bográcsozós bulira hozott egy nagy kosárral belőle, és annyira népszerű volt, hogy pikk-pakk elkapkodták. Én meg elkértem a receptet. A tészta bedagasztásához én kenyérsütőgépet használok, így azt a 10 percet is meg lehet spórolni, amit a gyúrással töltenénk.

Hozzávalók 32 darabhoz:

  • 25 g friss élesztő (vagy 1 csomag szárított)
  • 250 ml tej
  • 2-3 ek cukor
  • 500 g liszt
  • 50 ml olaj
  • 1 ek só
  • 1 tojás
  • a lekenéshez: olaj és 1 tojás
  • a tetejére: szezámmag

A tejet meglangyosítjuk, a cukrot és az élesztőt belekeverjük, majd meleg helyen 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót is, majd robotgépben vagy kézzel rugalmas tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény oldalától, rugalmas, fényes. 

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket köralakúra nyújtjuk, megkenjük vékonyan olajjal, majd 8 cikkelyre vágjuk.

img_20180910_143749.jpg

Az így kapott háromszögeket felhengergetjük, majd 1 órán át kelesztjük. Felvert tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk. 

img_20180910_161200_669.jpg

180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Langyosan a legfinomabb. 

img_0981_large.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr4813983826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása