Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Látogassatok ki idén a Gourmet Fesztiválra!

Nyerjetek páros belépőt!

2019. május 04. - HZsuzsi84

img_20190504_170312.jpg

Idén május 16. és 19 között foglalja el a Millenárist az OTP Gourmet Fesztivál, az immáron 9. alkalommal tartott  fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők.

gourmet1.jpg

Az idei fesztivál fő témája: a paprika, a sercli, és a sör. 

Évről évre nagy izgalommal várom, hogy mik lesznek a fesztivál tematikus alapanyagai. Az idei hármas elsőre furcsának hangozhat, de meggyőződésem, hogy még az eddigieknél is színesebb lesz a felhozatal, hisz míg amikor pl. szarvasgerinc volt a fő alapanyag, akkor értelemszerűen a szarvashús volt a legtöbb étel fő eleme. De a paprika, a sercli és a sör ennél sokkal tágabban értelmezhető, előételtől desszertig mindenbe belefér. Alig várom az izgalmasabbnál izgalmasabb fogásokat!
A kiemelt alapanyagokkal minden séf azt csinál, amit akar. Változatos ihletforrásként jelennek majd meg a több mint 50 kiállító étterem tányérjain: a paprika ugyanúgy előkerülhet fűszerként, mint zöldségként; klasszikus magyar ételekben és a nemzetközi gasztronómia ihlette, vagy éppen teljesen újragondolt  fogásokban is. Ahogy a sercli is többféle alakot ölthet, ne csak egy kenyércsücsökre gondoljunk, a kenyérfagylalttól a csak formájában kenyérszerű morzsákig, bármi belefér. A sört sem csak inni lehet, lesznek olyanok is, akik a sört is beépítik majd ételeikbe. 

Szóval, ha május, akkor Gourmet Fesztivál. Nem érdemes kihagyni, és most el is mondom miért! 

Sokan azt mondják a rendezvény kritikájaként, hogy a belépőért "csak pár falatot ehetnek és utána még egy csomó pénz, míg jóllakik az ember. Egyrészt a pár falat mellett egy csomó ital kóstoló is benne van (sör, bor, üdítő, whiskey), másrészt a színpadon változatos programok, előadások, főzőshow-k szórakoztatják a résztvevőket.  (Hogy pontosan mit tartalmaz a jegyár, azt www.gourmetfesztival.hu honlapon megtaláljátok!)

De ami a legfontosabb, hogy "eljhuthat" az ember olyan éttermekbe, ahova amúgy nem, vagy csak nehezebben tudna, akár a távolság miatt, akár anyagi okokból. Az ország másik végén lévő, vagy éppen Michelin-csillagos éttermek fogásait lehet 1-2000 Ft-ért megkósolni (ami mondanom sem kell az éttermekben nem így lenne). 

Ha az ember elmegy egy jobb étterembe, akkor rászán egy bizonyos összeget. Ugyanezt itt úgy tehetitek meg, hogy számos étterem fogásait megkóstolhatjátok. 

Az egész rendezvény nagyon jó hangulatú, emberközeli. A séfek, tapasztalataim szerint, nagyon kedvesek és szociálisak, nagyon jót lehet velük beszélgetni. Egy éttermi pörgésben erre sem nagyon van lehetőség.  

És itt jön a meglepetés!!! Tádám!!! NYEREMÉNYJÁTÉK! Az OTP Gourmet Fesztivál jóvoltából, 3 napijegy páros belépőt sorsolok ki a RozéKacsa blog olvasói között. 

Játék határidő: május 7. kedd, 20 óra

A játék feltételei:

1. Kövessétek a RozéKacsát a Facebookon és/vagy az Instagramon! 

2. Hagyjatok egy kommentet a Facebookon vagy az Instagramon a nyereményjáték posztja alatt (dupla esélyért mindkét helyen akár), hogy melyik étterem fogását kóstolnátok meg mindenképp idén a Gourmet Fesztiválon, ha ti nyernétek az ajándék belépőt!

A kiállító éttermek listáját (és nemsokára a menüket is) az alábbi linken találjátok meg: www.gourmetfesztival.hu

3. A kommentben tageljétek be azt, akivel kimennétek a Gourmet Fesztiválra, a páros belépő értelemszerűen két fő részére szól. 

2 páros jegyet a Facebook poszt alatt kommentelők között sorsolok ki, a harmadikat pedig az Instagram poszt alatt kommentelők közt. 

A nyertesek kiválaszthatják, hogy a fesztivál ideje alatt melyik napra szeretnék kérni az ajándék napijegyet. 

Sok sikert! Lássuk, ki lesz a szerencsés! :) 

 gourmet.png

Ha tetszett a poszt, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss bejegyzésről elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr6314803416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása