
Nagy keksz-rajongó vagyok, így viszonylag gyakran töltik meg különböző házi kekszek a konyhában lévő kekszes üveget. Ez általában néhány nap alatt kiürül persze, de az a szerencse, hogy kekszet sütni se nem bonyolult, se nem időigényes dolog.
A mogyoróvaj magában számomra ehetetlenül tömős és gejl (van aki simán kanalazza magában ;)), de egy omlós kekszbe sütve elképesztően finom, omlósabb lesz a végeredmény mint bármi, igazán addiktív cucc.
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
- 100 g liszt
- 60 g zabliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 100 g vaj
- 160 g nádcukor
- 140 g mogyoróvaj
- 1 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A puha vajat, a mogyoróvajat, a vaníliát és a cukrot robotgéppel kihabosítjuk, majd beleütük a tojást és azzal is kikeverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk és összegyúrjuk. A masszából diónyi golyókat formázunk és sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, egy nedves villának a lapjával csíkot nyomunk bele és picit ellapítjuk. 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!
És mindenképp kövess Instagramon is, ott folyamatos a tartalom! :)