Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Gyömbérszörp

2025. november 28. - HZsuzsi84

1764152216058.webp

Nyáron hideg szódával, jéggel és facsart citrommal, pár citrom- vagy narancskarikával díszítve isteni limonádé lehet belőle. Télen akár teát vagy más forró italt lehet ízesíteni vele. Csatos üvegbe töltve tökéletes karácsonyi gasztroajándék. Minimális munka van vele, könnyen készíthető akár nagy mennyiségben is, és nagyon dekoratív a végeredmény.

 Hozzávalók kb. 2 literhez:

  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • tenyérnyi darab gyömbér
  • 3 db bio citrom

A gyömbért meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A vízbe szórjuk a cukrot, egyik citromot felkarikázzuk és beledobjuk, a másik kettőnek kifacsarjuk a levét hozzáöntjük, beletesszük a reszelt gyömbért és az egészet összemelegítjük. Kicsit kevergetjük, hogy a cukor felolvadjon, ha felforrt, elzárjuk alatta a lángot és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Leszűrjük és csinos kis üvegekbe töltjük.

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Instagram oldalát, ott folyamatos a tartalom! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr8018753826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása