Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Mascarponéval sült csirkemell

cukkinis sült krumplival

2015. október 12. - HZsuzsi84

Nem először írok arról, hogy lehet igazán szaftossá és élvezhetővé tenni egy csirkemellet. Egy semleges ízű, száraz húsról van szó, amit mégis gyakran használok, mert a gyerekek szeretik (bárhogy) és ezerféle képpen variálható, gyorsan elkészül és olcsó is.  A…

Tovább

Egy brutális francia desszert párosítás

Körte Szép Heléna módra és pithiviers

A francia konyha nagyon közel áll hozzám, a desszertjeik különösen. Így összeházasítottam két nagy klasszikust: egy Szép Heléna módra készített körte mellé pithiviers-t tálaltam: a puha, édes, fűszeres fehérboros szirupban posírozott körte és a kesernyés csokoládéöntet…

Tovább

Mediterrán csokoládés sütemény narancsos mascarpone krémmel

ártatlan bűnbeesés

Van egy Mediterrán ételek c. szakácskönyvem, ami magától nyílik ki egy bizonyos oldalon: itt. :) Az oldal maszatos is. Aki egyszer megkóstolja ezt a csokis csodát, az megérti miért. Mandulás-csokis, és narancslébe áztatott mazsola szemek bújkálnak benne. Csokiimádóknak kötelező…

Tovább

Müzliszelet házilag

Bolti müzliszeletet gyakorlatilag sosem veszek, mert annyira édesek, hogy őrület. Sokkal gazdaságosabb is házilag készíteni, meg aztán ízlés szerint variálhatjuk mi kerül bele. Az alap a zabpehely, ami mellé gyakorlatilag bármilyen magot vagy aszalt gyümölcsöt tehetünk, vagy akár puffasztott…

Tovább

Paradicsomos tészta cukkinivel turbózva

Sok anyuka küzd azzal, hogy a gyereke nem hajlandó zöldséget enni. Az én gyerekeim rengeteg nyers gyümölcsöt és zöldséget esznek (akár brokkolit, karfiolt, karalábét, répát, paprikát, paradicsomot, bármit, de főleg Marci, CSAK nyersen!), ami a legegészségesebb, szóval alapvetően boldog vagyok, de…

Tovább

Központi kérdés..

...hogy hova menjünk kajálni, ha nem akarunk egy vagyont fizetni, jót, mégsem unlamasat akarunk enni és nem feltétlenül szeretnénk bemenni a belvárosba. Van egy tippem.  A gasztronómiai forradalom eredményeképpen a belváros már tényleg tele van jobbnál jobb helyekkel, de ahogy…

Tovább

1. blogszülnap

Crumble őszi gyümölcsökkel

Hihetetlen, de eltelt egy egész év azóta, hogy elkezdtem a blogot írni. Régi terv, mégis hirtelen jött ötlet megvalósulása volt 2014 szeptember 11-én, amikor megjelent az első poszt a "miértekről". Most így visszaolvasva, semmit sem gondolok másképp.  Az elmúlt egy évben lett a…

Tovább

Egy francia krémes nem olyan, mint a Francia Krémes

a híres millefeuille áfonyával

Azzal nyilván nem árulok el nagy titkot, hogy se az általunk ismert francia krémesnek, se a francia salátának semmi köze sincs a fanciákhoz. Ettől függetlenül én gyerekkoromban kifejezetten szerettem a francia krémest, főleg a karamelles fedőlapját (tényleg azt miért nem árulnak külön??? - piaci…

Tovább

Őszre hangolva

saláta szőlővel, körtével, dióval, meg egy kis kacsamellel

Az időjárás még nyárias, mégis az óvoda és iskolakezdés (ami még személyesen nem érint, csak a környzetemben érzékelem) elhozza az őszi hangulatot. De mivel az idő még meleg, az őszi ízeket egy saláta formájában hoztam el, a brutálisabb fogásokkal megvárom a hideg sötét…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil