Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Narancsos-marcipános szaloncukor házilag

akár paleo kivitelben

2015. december 07. - HZsuzsi84

Évek óta minden karácsony előtt nagy szaloncukor gyártásban vagyok. Egyrészt, mert imádom csinálni, másrészt, mert remek gasztro ajándék. Anyukám paleo diétája miatt, neki mindig csinálok cukormentes, igazi mandulából készülő marcipános szaloncukrot. Nagy sikere szokott lenni.…

Tovább

A franciáknál crème caramel, a spanyoloknál flan

Nem szeretnék eredetvitákba bocsátkozni, valószínűleg senki nem tudja bizonyító erejűen igazolni ennek a desszertnek az eredetét, de végülis mindegy is, hogy hívjuk, ez a gőzölt vaníliás puding a lecsorgó karemellel a tetején majdnem akkora élvezet, mint a crème brulèe (=crema…

Tovább

Egy tartalmas bulgur saláta grillezett sajttal

Egy tartalmas saláta: bulgurral, sült édesburgonyával, pácolt lilahagymával, pirított tökmaggal, aszalt sárgabarackkal és friss bébispenóttal, a tetején grillezett halloumi sajttal. Nagyon szeretem az olyan salátákat, amiben van valami friss, valami sült, valami ropogós, és egy kis…

Tovább

Az ősz egy tányéron

Van amikor nem tervezem meg előre, hogy mit fogok főzni, hanem intuitív módon megveszem, ami megtetszik, aztán lesz belőle valami. A minap egyszerűen nem tudtam ellenállni egy pagoda karfiolnak, a természet egyik legszebb kreálmánya, vetekszik nálam a hópelyhek és jégvirágok…

Tovább

Ha csak egy szakácskönyvet vesztek meg Karácsonyra, ez legyen az!

Fördős Zé a konyhában

Megjelent Fördős Zé első szakácskönyve. Őszintén mondom, a Street Kitchen csapata fantasztikus munkát végzett. Szuper receptek, isteni kaják, gyönyörű képek, ötletes grafikák, ez jellemzi a könyvet, amit egyszerűen jó kézbe venni.  Mániákus szakácskönyv gyűjtő vagyok,…

Tovább

Zöldséges szójás kacsamell wokban

expressz kaja

Gyakran kérdezik tőlem, hogy "te hogy tudsz fél óra alatt normál kaját főzni?" Pedig a legritkább esetben állok fél napot a konyhában, higgyétek el! Jó barátom a wok, a legsúlyosabb konyhai eszközöm, amit gyakorlatilag levenni a konyhaszekrényről két emberes feladat, de szuper…

Tovább

Gyümölcsrizs, ami nem tejberizs

na jó, kezdetben az

A klasszikus kakaóporral megszórt, meleg tejberizsért nem rajongok különösebben. De egy könnyű, légies hideg gyümölcsrizs (szigorúan kakaópor nélkül, legalábbis nekem) már más kategória.  Az alapja ugyanúgy egy tejberizs, csak meg kell várni, hogy kihűljon, majd tejszínhabbal fellazítani és…

Tovább

Japán miso mázas sült padlizsán

azaz a nasu dengaku

Jó, jó, a japán nevét nem muszáj megjegyezni, de az amúgy is isteni sült padlizsánt ez a pár apró trükk éteri magasságokba emeli. A japán gasztronómiára egyébként is jellemző, hogy néhény hétköznapi alapanyagból, pár ízesítővel varázsolnak igazi különlegességeket.  Vegáknak akár fő fogásnak is…

Tovább

Birsalmás sütőtökkrémleves

indiai fűszerezéssel

A sütőtökkrémleves az elmúlt években garantáltan a leggyakrabban posztolt őszi kaják egyike lett, és csak azért állok be a sorba én is és hozok egy újabb receptet, mert spontán ötlettől vezérelve olyan extra ízélményt sikerült összehoznom, hogy muszáj megosztanom…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil